Sporttrack bag julefodbold i Globus1

Et fælles idrætsprojekt, der uddanner unge sportsledere, Sporttrack, havde i lørdags succes med et julesportsstævne i Globus1, skriver Kian Mejdal fra DGI. Over 50 unge med anden etnisk baggrund deltog i stævnet der var arrangeret i samarbejde med en gruppe pædagogstuderende fra VIA University College. Her var synlige beviser på at sport og integration på flere niveauer går hånd i hånd.

Sporttrack er et projekt der er støttet af Det Boligsociale Fællessekretariat i samarbejde med Idrætssamvirket, Globus1 og DGI Østjylland. Projektet er mest kendt for at uddanne unge idrætsledere, og det er typisk unge mellem 16 og 19 år der tager den korte uddannelse der består af tre x to dage.

“Når man hører ordet integration, har de fleste tendens til at tænke, at det handler om at integrere en etnisk minoritet i et allerede eksisterende samfund, fx det danske. Det er dog langt fra altid tilfældet. Man kan nemlig sagtens foretage integration, uden at integrere en given befolkningsgruppe med lokalsamfundet – man kan integrere de etniske minoriteter med hinanden. Det var også med dette faktum for øje, at Sporttrack satte Århus’ unge indvandre stævne med masser af fodbold og hygge op til jul,” skriver Sporttrack og citerer Birna Ballisager:

“Sådan en dag som i dag forbedrer integrationen på tværs af områderne, da de unge får skabt netværk og går i dialog med hinanden. […] I sidste ende handler det, for vores vedkommende, bare om at få de unge ud og dyrke noget idræt, så vi kan få dem involveret i foreningslivet. Det her det er jo en dag, hvor de oplever, hvor sjovt det er at være med. De sidder og hygger sig på tværs af områder og kulturer, og det er jo med til at introducere foreningslivet, som noget der er sjovt. Kan vi skabe flere af disse situationer, får vi dem også til at komme ude i foreningerne, hvilket i sidste ende forbedrer integrationen af grupperne i det danske samfund.”

Læs mere

Julefodbold i Gellerup en stor succes: http://www.sporttrack.dk/nyheder/vis-nyhed/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=16
Hjemmeside for Sporttrack: http://www.sporttrack.dk

Blogartiklen er oprettet: 22. dec 2008. Opdateret 23. dec 2008 kl. 09:04


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt