Kulørte hunde på Holmstrup Mark

I Odinsgård er de gule, i Thorsbjerg røde og i Holmstrup er de blå. Hundene i de tre boligafdelinger på Holmstrup Mark ved Jernaldervej har fået nye hundetegn med tydelige tal i hver sin farve: Så er det lettere at se, hvor hundene hører til.

Synligt tilhørsforhold
Det er de tre afdelingsbestyrelser i boligafdelingerne under Brabrand Boligforening, der har truffet beslutningen om, at hunde på Holmstrup Mark skal være synligt markerede.
De tre afdelinger har sammen med afdeling Bronzealdervænget fælles varmemesterkontor (Bronzealdervænget består udelukkende af ungdomsboliger, hvor husdyrhold ikke er tilladt).

Udlevering hos varmemester
Beboere med hund skal henvende sig på varmemesterkontoret, hvor det nye hundetegn bliver udleveret. Samtidig bliver det kontrolleret, at hunden er korrekt registreret, både på huslejeopkrævningen og i varmemesterens arkiv med detaljerede oplysninger om ejer, race mv.

Tre påbudte hundetegn
Hundene på Holmstrup Mark skal foruden det lovpligtige hundetegn fremover bære to hundetegn fra boligforeningen; et med et stort kulørt nummer og et med adresse/lejlighedsnummer. Ordningen er indført oven på efterårets beboermøder, hvor alle tre afdelinger vedtog et forbud mod muskelhunde.
På beboermøderne blev der også diskuteret en bedre registrering og opfølgning på sager, hvor beboere havde flere hunde end tilladt eller hunde, som ikke var registreret.

Forskellige regler for hundehold
I Odinsgård er det tilladt at holde op til to hunde, i Thorsbjerg kun en hund og i Holmstrup er det tilladt at have så mange hunde, som loven tillader (dvs. op til syv voksne, flere betragtes som erhverv – altså en hundekennel). I alle afdelingerne koster det 20,-  kr. pr. måned i ekstra husleje pr. hund.

De forbudte hunde:
Brabrand Boligforenings tre boligafdelinger på Holmstrup Mark har vedtaget et forbud mod følgende kamphunde eller blandinger heraf: Forbudet gælder nyanskaffelser (dog ikke de to racer som er forbudt ved lov)
Alpah blue blood bulldog – Amstaff – American Bull Terrier – Aano Bandog – Boerboel – Bully Kutta – Bullmastif – Bullterrier – Cane Corso – Dogue Brasileiro – Dogo Argentino – Dogo Canarian – Dogo de Bourdeux – Fila Brasiliero – Guay Malen Bull Terrier – Staffordshire Bull Terrier samt Pit Bull Terrier og Tosa Inu, der begge er forbudt ved lov i Danmark.

Kontakt
Nærmere information kan fås hos afdelingernes inspektør, Robert Sørensen, Gudrunsvej 10A, tlf. 89 31 71 71.
Eller hos afdelingerne (klik på “Bagsiden med adresser” under seneste nummer øverst í venstre margin)

LÆS MERE:
Læs om muskelhunde i Skræppebladet

Hent mere:
Download dette indlægs illustration i tryk-kvalitet. Kan frit anvendes mod en af følgende krediteringer:
Foto: Ulrik Ricco Hansen/ Skræppebladet
Foto: Beboerbladet i Brabrand Boligforening, Skræppebladet
Foto fra blog.skraeppebladet.dk

Blogartiklen er oprettet: 02. apr 2009. Opdateret 20. apr 2009 kl. 09:10


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt