Stolt over at bo i Gellerup

Interview med en aktiv figur i afdeling 4


”Goddag, jeg hedder Mohammed. Jeg kommer fra Gellerup,” siger 23-årige Mohammed Hawa med stolthed i stemmen, når han skal præsentere sig for nogen første gang. Mohammed er for nylig blevet valgt bestyrelsen i en yderligere to-årig periode i Brabrand Boligforening Afdeling 4, Gellerupparken.

mohammed.jpg
Mohammed fortryder ikke, at han flyttede til Gellerup for tre år siden.

Mange føler sig lidt flove over at sige, de bor i Gellerup, mener Mohammed. Men det skal de slet ikke være. ”Da jeg flyttede hertil for tre år siden, var det et aktivt og bevidst valg, fortæller han.

”Jeg kendte stedet i forvejen, fordi jeg havde en masse venner og bekendte der. Der sker noget herude. Det er ikke kedeligt, og der er gang i den. Specielt de sidste tre år er der sket rigtig meget, pointerer Mohammed og fortsætter:

”Mange frivillige gør et stort stykke arbejde for at aktivere de unge, og der sker virkelig meget i øjeblikket.”

Brænder for de unge

Det er specielt de unge, Mohammed brænder for. Han var med til at starte bladet Point of View for tre år siden. Det var et blad for unge i Gellerup, skrevet af unge i Gellerup.

”Det var virkelig spændende at arbejde med de unge på den måde,” siger Mohammed begejstret og glæder sig over, at mange af de unge, der deltog i projektet, er blevet inspireret til at arbejde videre med medier; blandt andet går to af dem nu på journalisthøjskolen. Mohammed har også arbejdet som træner for et ungdomshold i fodbold i Gellerup og har i den forbindelse taget nogle trænerkurser.

”Jeg har desværre ikke tid til alt det, jeg gerne vil,” siger han og tilføjer: ”Jeg arbejder som grafisk designer i blandt andet Holstebro og har kone og to små børn. Men selvom jeg har travlt, jeg vil meget gerne være med til at gøre noget for de unge i Gellerup.” Mohammed er med i et korps af rollemodeller, som blandt andet tager ud på skoler for at fortælle de unge, at de ikke må give op, men at det er det muligt at få både uddannelse og arbejde i Danmark.

”Mange af de unge Gellerupparken har ikke noget at tage sig til i fritiden. Ungdomsklubberne er for dyre, der mangler andre aktiviteter, og når de unge keder sig, laver de måske ballade, som ender i småkriminalitet,” forklarer Mohammed, som dog kan glæde sig over, at han i sin tid som rollemodel har været med til at give en del unge øget selvtillid og fået nogle ud af kriminalitet.

Fremtiden lys for Gellerup

De mange nye tiltag fra Kommune og Boligforeningen gør Mohammed temmelig fortrøstningsfuld for fremtiden. ”Gellerup er et dejligt sted at bo. Der er masser af liv og grønne områder, og selv om der bor mange forskellige nationaliteter, kommer folk generelt godt ud af det med hinanden. Jeg tror, Gellerup vil blive en mere og mere attraktiv del af Århus Kommune i fremtiden,” slutter Mohammed Hawa.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2007-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2007-09 November
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2007-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data