Livia – Et projekt med perspektiv

Kvinder lærer sig selv og verden at kende

Efter at Nordgårdskolen er blevet lukket, står Nordgårdhallen lukket det meste af tiden. Lige nu bliver den dog brugt af kursister på projektet Livia (Livskvalitet, værdighed, i arbejde) som henvender til kvinder, som af forskellige grunde har store vanskeligheder i forhold til arbejdsmarkedet.

Kursisterne sidder på måtter på gulvet i en rundkreds. Ingrid Videbech, som er livstilsvejleder, leder kurset. Der bliver altid startet med en omgang, hvor hver deltager fortæller, hvordan de har det. Det er en øvelse, hvor de lærer at komme i kontakt med sig selv og de andre kursister.

Derefter klapper de sig selv på alle kropsdele, samtidig med at de udtaler navnet på dem. På den måde lærer deltagerne ordene. I det hele taget fokuserer kurset meget på kroppen, for at deltageren skal få en større bevidsthed om sig selv og lære afgrænsning til omverdenen.

Mariam Isho er meget glad for kurset.

Mariam Isho er meget glad for kurset.

Derefter dyrker de motion og danser

De får rørt sig og brugt hele kroppen. De laver åndedrætsøvelser, afslapning og lytter til musik. Der bliver lagt stor vægt på, at der bliver talt på kurset. Man kan få forklaret ting på eget sprog, hvis der er andre deltagere med samme sproglige baggrund. Derudover skal man være stabil, møde til tiden og melde afbud, hvis man ikke kommer. Det er både af respekt for sig selv og de andre deltagere.

Store fremskridt for deltagerne

Ingrid Videbech har bemærket store fremskridt for deltagerne. Et par af kvinderne begyndte på kurset uden store danskkundskaber, og nu udtrykker de sig meget bedre på dansk og er ivrige for at tale. Nogle af deltagerne begyndte med at være stille og generte, og nu er de gladere og livlige.
”Mange af deltagere har været ude af arbejdsmarkedet i mange år, og dette kursus skulle gerne gøre dem parate og give dem mod til at komme på arbejdsmarkedet og blive selvforsørgende,” siger Ingrid Videbech.

I gang med ” Hvordan har du det-runden”

I gang med ” Hvordan har du det-runden”

Deltager er glad for kurset

Mariam Isho er frivillig på kurset. Det betyder at hun følger med i aktiviteterne, men at der ikke skal indberettes og skrive rapporter om hende til sagsbehandleren. Der er otte kursister og fire frivillige for øjeblikket.
Mariam Isho har været med siden september, kun afbrudt af et kort ophold på daghøjskole. Hun er meget glad for at være med. ”Jeg er blevet mere bevidst om ting såsom sund kost og motion, og jeg har lært ting om mig selv, som jeg ikke kendte,” siger Mariam Isho.

Hun fortæller, at det er en fordel med færre kursister, fordi der så er mere tid til hver enkelte. På daghøjskolen var der op til 30 personer på kurset, og det var for hende for mange mennesker til, at hun følte sig godt tilpas. Her bliver der taget hensyn til en og taget vare på ens problemer.

Hun har faktisk ikke noget dårligt at sige om projektet og håber, hun snart for en plads på kurset som officiel kursist.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-02 Marts side 12
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2010-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data