Din boligs vedligeholdelseskonto

Du betaler hver måned over huslejen til din vedligeholdelseskonto

af journalist Marianne Stenberg

Til din bolig er der oprettet en vedligeholdelseskonto, der står til din rådighed, når du skal male, tapetsere eller gulvbehandle din bolig.
Du betaler hver måned over huslejen et beløb til vedligeholdelseskontoen. På din huslejekvittering eller PBS-udskrift kan du se det månedlige beløb samt saldoen på din konto.

Din vedligeholdelseskonto kan du bruge til at male vægge og lofter, tapetsere vægge og gulvbehandling. Du kan hæve på kontoen hver 4. måned, og du kan bruge op til det beløb, der står på kontoen.

Indhent tilbud
Hvis du ønsker at bruge af vedligeholdelseskontoen til et arbejde i din bolig, er det altid en god idé at indhente et tilbud eller en pris på varen og så sammenligne med andre priser. Det kan være, du skal have behandlet dine gulve eller vil købe maling til at male vægge for. Hent tilbud hjem, og vælg så det, der er bedst med hensyn til kvalitet og økonomi for dig.

Brabrand Boligforening har en liste med leverandører og håndværkere, som du kan bruge. Snak med din varmemester om, hvilke du kan bruge til de forskellige arbejder. Når du har fundet den leverandør eller håndværker, du skal bruge, går du ned til din varmemester, som giver dig en rekvisition.

Rekvisition eller faktura?
En rekvisition er en ”check” på det beløb, du har stående på din vedligeholdelseskonto. Rekvisitionen udskriver varmemesteren til netop den leverandør eller håndværker, du ønsker at bruge. Rekvisitionen får du med, og skal aflevere den til leverandør eller håndværker.

Du er altid velkommen til selv at finde en leverandør eller håndværker, der ikke er på boligforeningens leverandørliste, men så vil der ikke blive udskrevet en rekvisition. Du skal her selv betale for arbejdet. Originalfakturaen kan du herefter aflevere hos din varmemester og derefter få pengene udbetalt fra vedligeholdelseskontoen.

Du kan gemme din faktura i op til 1 år. Det betyder, at har du selv lagt ud for mere, end der er på din vedligeholdelseskonto, så kan du vente med at få beløbet refunderet, indtil du har sparet nok op på kontoen.

Fakturaer på de arbejder eller materialer, der er købt på rekvisition gemmes ikke ved varmemesteren. Men ønsker du at få en kopi af fakturaen, kan du kontakte varmemesteren, som vil fremskaffe en kopi i administrationens bogholderi. Ellers kan du på din huslejekvittering eller PBS-udskrift se, hvad du har brugt. Du kan se saldoen på hver kvittering og ved at sammenligne over et par måneder, kan du se, hvad der er hævet på kontoen.

Regler på www.bbbo.dk
Vedligeholdelseskontoen kan du bruge til maling, tapetsering og gulvbehandling. Hvad angår gulvbehandling gælder den særlige regel, at det også omfatter linoleum i de boliger, hvor gammelt linoleum udskiftes med nyt linoleum. Ellers opfodres beboere til at læse afdelingens vedligeholdelsesregler, hvor regler for vedligeholdelse og misligholdelse er beskrevet. Reglerne kan ses på boligforeningens hjemmeside www.bbbo.dk under den enkelte afdeling.

En kommentar til
“Din boligs vedligeholdelseskonto”

webmaster skriver:

Bemærk at vedligeholdelseskonto til hver lejlighed gælder kun i afdelinger med såkaldt B-ordning.
    Se i vedligeholdelsesreglerne for din afdeling eller kontakt varmemesteren, hvis du er i tvivl.