COWI RETHINK: Nye øjne ser nye muligheder

Hvad sker der, hvis man beder studerende fra så forskellige uddannelsesretninger som antropologi, økonomi, arkitekt- og ingeniørstudierne om at stikke hovederne sammen i fire intense dage og komme op med en idé, der kan skabe økonomisk vækst i Gellerup?

af Annemette Gravgaard Larsen, kommunikationsmedarbejder Cowi,
og Marianne Stenberg, journalist Brabrand Boligforening

Det spørgsmål skal COWI RETHINK give svaret på, når arrangementet løber af stablen den 11. – 14. november 2011 i Globus1. Det er rådgivningsvirksomheden COWI, der er initiativtager til arrangementet, som er udviklet i samarbejde med Brabrand Boligforening, Aarhus Kommune, Aarhus Universitet, Arkitektskolen i Aarhus og Ingeniørhøjskolen i Aarhus.

Illustration: Cowi (arkiv)

Fem teams med hver fem deltagere skal i løbet af et intensivt fire-dages forløb udvikle hver deres idé til, hvordan man kan skabe økonomisk vækst i Gellerup og på den måde understøtte visionerne i Helhedsplanen. På hvert hold deltager også en ung medarbejder fra COWI og fra fem andre østjyske virksomheder.

Vi tror, at man ved at kombinere kompetencer, som ellers sjældent mødes, giver mulighed for, at skæve og originale idéer kan opstå. Deltagerne kommer alle med friske øjne og kan måske vende tingene lidt på hovedet og spotte nye potentialer og muligheder, siger regionsdirektør i COWI, Søren Adamsen.

Under forløbet bliver deltagerne i COWI RETHINK introduceret for en række personer med tilknytning til – og viden om – Gellerup, som de kan trække på i arbejdet med deres idé. De skal også spise aftensmad med unge fra Gellerup, der kan fortælle deltagerne om hverdagen i området og om deres egne ønsker for bydelen.

På fjerde og sidste dag af COWI RETHINK kåres den bedste og mest visionære idé. Vinderholdet belønnes med en studietur til Oman, hvor de unge skal se nærmere på en række byudviklingsprojekter. Læs mere om COWI RETHINK og de idéer, der kommer ud af processen i næste nummer af Skræppebladet.

COWI RETHINK workshoppen foregår i Globus 1 i Gellerup den 11.-14. november. Deltagerne kommer fra Aarhus Universitet, Ingeniørhøjskolen Aarhus, Arkitektskolen Aarhus, COWI og fem andre virksomheder.