Lederen

Hvad ønsker vi af vores politikere?

Kommunalvalget står for døren. Som almen boligorganisation er det vigtigt, at vi har et godt forhold til kommunalpolitikerne. Vi skal formå at formulere og formidle vores ønsker til de næste års samarbejde så tydeligt, at vælgerne tæller dem med, når de sætter deres kryds til november.

I dette nummer af Skræppebladet beskriver vi flere situationer, hvor samarbejdet mellem kommunen og boligforeningerne bliver væsentligt. Situationer, hvor det ikke er nok med gode intentioner og valgflæsk fra politikernes side, men hvor handlingen viser, om politikerne vil os det godt.

Nedrivninger i Gellerup: Det er nu meldt ud, at de første beboere i Gelleruparken skal siges op den 1. maj 2014. Kommunens politikere vil meget gerne bygge kontorer på arealet, men det er ikke aftalt, om kommunen skal betale en rimelig pris for grunden.

Millioner i den forkerte kasse: Kommunen har fået 45 millioner til projekter i de socialt udsatte områder, men pengene er puttet i den store fælles kommunekasse. Ingen kan se, om pengene bliver brugt, så de kommer de socialt udsatte til nytte.

Flyttehjælp til 10 problemfamilier: Kommunen har meldt ud, at de med gulerødder og gode ord vil få 10 familier, der bor i Gellerup/Toveshøj, til frivilligt at finde et nyt sted at bo. Det vil være dejligt, hvis kommunen ad frivillighedens vej kan opnå det, boligforeningen ikke har kunnet nå ad den juridiske vej.

En ting ligger fast: Aarhus får flere indbyggere i de kommende år. Al erfaring viser, at en del af tilflytterne er socialt udsatte. Hvor skal de bo, hvis der ikke bliver givet kvoter til flere almene boliger, og der samtidig nedrives boliger i Gellerup?

Politikerne vil gerne have, at resursestærke familier skal flytte ind i de socialt udsatte områder. Hvor skal de resursesvage flytte hen, når der ikke er kvoter til alment nybyggeri?
Hvis tendensen fortsætter, vil det almene byggeri i Aarhus blive yderligere ghettoiseret. Hvad vil politikerne gøre for at modvirke det? Og hvornår vil de begynde?

Det er evnen til at gennemføre de valgløfter, man giver, der viser, om en politiker er karl for sin hat.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-04 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2013-04 Maj side 2 forsiden af magasinet 2013-04 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data