Nye veje i Gellerup

Planerne for ny vejføring i Gellerup kommer til høring i juni. Du har muligheden for at give din mening til kende

Af journalist Marianne Stenberg, Brabrand Boligforening

Nye veje, der skal åbne Gellerup og skabe nye forbindelser, er en del af Helhedsplanen. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening har arbejdet på et forslag til en ny vejstruktur med blandt andet tværgående veje gennem området, bygaden fra Bazar Vest til City Vest samt nyt design for Gudrunsvej og Edwin Rahrsvej.

Det forventes, at arbejdet med at anlægge vejene kan gå i gang efter årsskiftet. Men inden da skal Aarhus Byråd vedtage en lokalplan for vejene. Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune står for lokalplansarbejdet, og her forventer man, at Aarhus Byråd sidst i juni sender lokalplanen i høring.
Høringsfasen varer 8 uger, og her får borgerne lejlighed til at give udtryk for, hvordan de ser på projektet. Indsigelserne behandles, inden lokalplanen endeligt kan godkendes af byrådet.

Ved igangsættelse af høringsfasen får beboerne i Gellerupparken og på Toveshøj husstandsomdelt en folder, der beskriver vejprojektet.
Lokalplanen er 100 procent i overensstemmelse med dispositionsplanen.
www.bbbo.dk under ”Helhedsplanen” er der kort over infrastrukturen.