Dega – nyt medlem af forenings­bestyrelsen

Efter Hans Esmanns død har foreningsbestyrelsen fået et nyt medlem. Det er Dega Jama Mohamed, som bor i Gellerupparken

De andre tilstedeværende medlemmer af Gellerupparkens afdelingsbestyrelse var ret overraskede, da Dega Jama Mohamed i maj 2013 ved repræsentantskabsmødet rakte hånden op til valget om suppleant til foreningsbestyrelsen. Hun havde ikke i forvejen ytret ønske om at stille op, så da hun meldte sig, var hun også selv lidt overrasket over sig selv. Hun var nok heller ikke helt klar over, hvad hun gik ind til.

Dega Jama Mohamed er nye medlem af boligforeningens bestyrelse. Hun er vokset op i Gellerupparken, hvor hun også sidder i afdelingsbestyrelsen

Dega Jama Mohamed er nye medlem af boligforeningens bestyrelse. Hun er vokset op i Gellerupparken, hvor hun også sidder i afdelingsbestyrelsen

Travl periode

Dega blev, til sin egen overraskelse, valgt som 1.-suppleant. At den næste periode skulle blive så travl, var hun ikke forberedt på. Grundet afgangen af direktør Torben Overgaard og strukturelle ændringer i boligforeningen har den periode, hun har været 1.-suppleant, været travl, da hun også var inviteret til alle møderne i bestyrelsen.
Men hvorfor valgte hun egentligt at gå ind i arbejdet i foreningsbestyrelsen?

”Jeg sidder i afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken og kan faktisk godt lide det,” siger Dega og forklarer, at hun gerne ville have flere udfordringer og have mere ansvar.
”Jeg er meget interesseret i at skabe en udvikling i boligforeningen og finde løsninger, som er gode for organisationen, afdelingsbestyrelsen samt beboerne.”

Gellerup har forandret sig

Dega er opvokset i Gellerup, men hendes familie stammer fra Somalia. Hendes familie kom til Danmark i 1988, da hun var 2-3 år. Hun siger, at hendes familie var de første somaliere, der flyttede til området.

Fordi hun har boet i Gellerup i 22 år, har området en vis betydning for hende. Derfor blev hun, da hun var ung, irriteret, når folk udefra havde fordomme eller generaliseringer ud fra, hvor hun boede, eller hvordan hun så ud.

I dag lader hun sig ikke påvirke af det, fordi hun har indset, at alle har forskelligt syn på, hvordan verden ser ud, og at det oftest er mangel på viden, der er problemet. For hende er Gellerup et sted, hvor man stræber efter mangfoldighed, sikkerhed, fordomsfrihed, og hvor der dog er udfordringer.

Ønsker rene omgivelser

Dega er uddannet farmakonom, har studeret i København og arbejder i dag på et apotek. Dengang hun boede i København, plejede hun at tænke, at Århus var renere end København, og hun glædede sig til at flytte tilbage.

Derfor kom det som en ubehagelig overraskelse, at området ikke længere var rent – for rene omgivelser er meget kønnere. Derfor vil hun kæmpe for, at området bliver renere, og at folk lærer at sortere deres skrald, så det ikke ligger over det hele, som det gør i dag.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-01 Februar
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2014-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data