Havnehusene

Boligforeningen nye byggeri på Aarhus Ø er nu kommet op af jorden. Lejlighederne skal være klar i begyndelsen af 2015

Af Pernille Benzon, Kommunikation og marketing – Brabrand Boligforening.
Fotos af Martin Ljung Krabbe

Der går ikke en dag, uden at udlejningsafdelingen hos Brabrand Boligforening får spørgsmål vedrørende de nye boliger på havnen i Aarhus Ø: ”Hvornår er de færdige, hvor mange lejemål bliver der, hvor mange er på venteliste?”

Spørgsmålene bliver gentaget mange gange, og i udlejningen glæder de sig til, at vi meget snart kan melde ud, hvordan man kan få mulighed for a komme på venteliste til de attraktive boliger på havnen.

Arkitekt Steen G. Thomsen fra Brabrand Boligforening vil dog gerne løfte lidt af sløret allerede nu:

”Byggeriet skrider planmæssigt frem. Vi er allerede oppe i 4. sals højde med elementmonteringen i de boliger, som vender ud mod lystbådehavnen og Dagmar Petersens Gade. De første præfabrikerede badeværelser fra modulbad er samtidig installeret, og vores termiske jordboringer er netop afsluttet. 21 stk. i en gennemsnitsdybde på 150 meter, samtidig med at de fem energibrønde også er på plads.

I uge 5 begynder vi elementmonteringen af de boliger, som ligger ud mod Ester Aggebos Gade.
Byggeriet følger således vores tidsplan med forventet indflytning primo 2015.”

Tættere kommer vi ikke lige nu på en status på byggeriet, som adskiller sig fra hidtidige almene byggerier ved bl.a. at være udformet som en ”by i byen” med udsigt over Århus havn fra alle lejligheder og med et ambitiøst energimål – en såkaldt 0-løsning.

Byggeriet på havnen skrider planmæssigt frem, det er oppe i 4. sals højde. Der bliver udsigt over Århus havn fra alle lejligheder

Grunden, hvor det nye byggeri opføres, ligger i den nordlige del af de bynære havnearealer på kanten mellem den bevaringsværdige bydel omkring lystbådehavnen og den nye bydel, der vokser frem nu og i de kommende år. Bebyggelsen indgår derfor som en del af udviklingsområdet Aarhus Ø, hvis indhold forvandler byens fremtid og skaber et nyt Århus, der vender ”ansigtet” mod vandet.

Ni boligtårne med et samlet gårdrum
Havnehusene opføres som en karré med ni boligtårne og et samlende gårdrum, der skal medvirke til at skabe en følelse af fællesskab og tryghed for beboerne. Byggeriet vil – når det står færdigt – bestå af både
familie, +55-boliger og ungdomsboliger. Der bliver 83 stk. familie og seniorboliger + 106 ungdomsboliger.
I tilgift bliver der P-kælder under hele gårdrummet.