Vej gennem blok

Tryghedsgaranti for beboerne i blok med hul

Af Marianne Stenberg, kommunikationsansvarlig Helhedsplanen
Illustration kun online

Med det nye vejprojekt kommer der en ny vej fra Gudrunsvej og frem til Tinesvej. Denne vej bryder gennem Blok B4, Gudrunsvej 38 – 46. Det betyder, at en del af lejlighederne i blokken vil blive inddraget, og at beboerne i de lejligheder skal genhuses.

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune er i gang med en række tekniske undersøgelser af, hvor bruddet gennem blokken skal placeres, og med at beregne, hvor mange lejligheder der bliver berørt.

Et års varsel
Beboerne i de berørte lejligheder vil blive tilbudt Tryghedsgarantien, som sikrer alle genhusning i Gellerupparken eller mulighed for genhusning i andre boligområder i Aarhus Kommune.
Brabrand Boligforening forhandler med Aarhus Kommune om dato for, hvornår tryghedsgarantien kan træde i kraft. Når vi kender den dato, vil beboerne få besked. Og det vil ske med minimum et års varsel.

Portåbning i eksisterende boligblok set fra Gudrunsvej/Globus1.  Visualisering fra "Forslag til dispositionsplan Gellerupparken + Toveshøj" maj 2010

Portåbning i eksisterende boligblok set fra Gudrunsvej/Globus1.
Visualisering fra “Forslag til dispositionsplan Gellerupparken + Toveshøj” maj 2010

Download forslaget til dispositionsplan fra 2010 hos Aarhus Kommune