Take Off for Helhedsplanen

Søndag den 23. marts går Helhedsplanen Gellerup i gang med et stort arrangement

Af Marianne Stenberg, kommunikationsansvarlig Helhedsplanen

Sæt kryds i kalenderen søndag den 23. marts. Da markerer vi starten på Helhedsplanen Gellerup Toveshøj med et stort Take Off-arrangement, som lægger ud fra morgenstunden med fælles morgenmad i Laden. Efterfølgende er der Informationsbazar om Helhedsplanen i Foreningernes Hus.

Om eftermiddagen fortsætter Take Off-dagen i Globus1 med blandt andet fodbold og zumba, hvor vi også slutter af med fællesspisning for alle.

Inviterede er alle – beboere og borgere, børn, unge, voksne og ældre – der gerne vil have status på Helhedsplanen og høre om de mange projekter i planen med rig mulighed for at stille spørgsmål til beslutningstagere og fagpersoner.

Boligforeningen øverste jordlod på den grønne kile er blevet ryddet ud til ringvejen i forbindelse med Helhedsplanen. Her skal Gudrunsvej rettes op i løbet af foråret.

Vejprojekt går i gang 1. april
En uge senere, tirsdag den 1. april, kører de første maskiner ind i Gellerup på Gudrunsvej for at starte op på første del af vejprojektet, der skal åbne Gellerup og Toveshøj med vejforbindelser på tværs og en ny bygade fra Bazar Vest til City Vest.

Vejprojektet bliver første spadestik på Helhedsplanen, som med 911 millioner kroner fra Landsbyggefonden blandt andet vil give området: Nye veje, to beboerhuse, en bypark, et nyt vejprojekt, en ungdomsbydel, et sports- og kulturcampus og meget andet i løbet af de kommende fire-fem år.

Det sker i Laden, Foreningernes Hus og Globus1
På Take Off-dagen den 23. marts kan beboerne komme og få konkret viden om, hvad der kommer til at ske med vejprojektet. Hvor starter vejfolkene, hvor længe varer arbejdet, hvad med parkering, hvad med støj og støv, når der arbejdes?

I Foreningernes Hus vil der være informationsboder, hvor der sidder fagpersoner og beboerrepræsentanter, der kan hjælpe med at give svar på spørgsmål. Der vil være informationsboder for vejene, byparken/byrum, beboerhusene, blokke berørt af tryghedsgaranti, trafik, den boligsociale indsats samt de øvrige projekter: Erhvervskilen, ungdomsbyen, Verdenspladsen, Bazarpladsen, sports- og kulturcampus, moskeen og Gellerupbadet.

Informationsbazaren i Foreningernes Hus begynder omkring frokosttid, hvor vi byder på en sandwich. Men inden da er alle nysgerrige også meget velkomne til at møde op til morgenmad i Laden, hvor der vil blive en generel orientering om Helhedsplanen. Om eftermiddagen fortsætter Take Off-arrangementet i Globus1 med fodboldturnering, zumba og mange andre spændende aktiviteter for børn og voksne, og vi slutter dagen af med fælles aftensmad.

Der kommer invitationer rundt i alle postkasser i Gellerupparken og på Toveshøj. Men sæt allerede nu kryds i din kalender.

Vi glæder os til at se dig søndag den 23. marts.