Skræppens julenørds bedste julebagetips

Fra alle os på Skræppen til alle jer: Glædelig jul – med en opskrift på sprøde julesmåkager fra Harlev

Tekst af Helle Hansen, foto Per Sehested

Skræppebladets nyeste skribent, Winnie Rasch Sehested fra Rødlundparken, er alias med julenørden fra Harlev, som hver december lyser kvarteret op med alskens elektroniske julestads, man kan forestille sig, i både for- og baghave.

På redaktionen har vi derfor allerede nydt godt af lækre småkager, som Winnie har taget med til møder. Og at have en julekagebage-nørd iblandt os, det skal alle Skræppens læsere også have glæde af, mener vi på Skræppebladet.

Skræppeskribent og julenørd Winnie Sehested bager finskbrød og deler opskriften med Skræppens læsere.

Skræppeskribent og julenørd Winnie Sehested bager finskbrød og deler opskriften med Skræppens læsere.

Med og uden gluten
Winnie har derfor sagt ja tak til, at Skræppen kan bringe hendes opskrift på lækre finskbrød, og der er en både med og uden gluten.

”Mit barnebarn på ti år fik for et par år siden konstateret glutenallergi, men han skal da ikke gå glip af mormors julebag. Derfor har jeg eksperimenteret og fundet frem til en opskrift, hvori der ikke indgå mel,” fortæller Winnie, som hver jul bager julesmåkager af otte kilo mel til familie og venner.

Og Winnie har flere spændende opskrifter på julesmåkager både med og uden gluten, som du kan få tilsendt på mail, hvis du skriver, at du gerne vil have det: mormor@wrasch.dk [Se kommentar]

Glutenfri finskbrød

250 g god margarine eller smør
200 g glutenfri mel (hvad mærke, du har lyst at bruge)
200 g hirsemel
85 g sukker
1 æg
PYNT ovenpå: æg, perlesukker og hakkede mandler.
 
Alt æltes godt sammen, nemmest, hvis margarinen har stuetemperatur.
Stilles i køleskab max 1 time, da glutenfri ikke kan tåle at stå og vente, som almindelig dej kan.
Trilles i stænger, eller som jeg gør: ruller ud i en plade og skærer ud.
Pensles med æg, drysses med perlesukker og hakkede mandler.
Bages 10 min. afhængig af tykkelse ved 225 grader.
 

Finskbrød

 
750 g god mel
500 g god margarine
eller smør
170 gram sukker
2 æg
Æg til pensling
Perlesukker
Hakkede mandler




Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Skræppens julenørds bedste julebagetips”


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT

For at undgå spam skal du skrive bogstaver og tal fra billedet herunder:
(indlæser langsomt)




 
 
© 1970-2017
Skræppebladet - Beboerhuset Yggdrasil - Dortesvej 35A - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | WP | Kontakt