Nu kommer den nye Fritids­forening

Hvis beboerne stemmer ja den 12. marts, bliver Fritidsforeningen på en måde delt i tre

Beboernes fritidspenge står på spil. Det har de gjort før, og det var fx anledningen til, at FAS (Fritidsforeningens Aktivitetsstøtte) blev oprettet.
Brabrand Boligforening og dermed Fritidsforeningen er vokset. Tiden er derfor kommet til økonomisk og juridisk eftersyn.

Efter en åben workshop om fremtiden for Fritidsforeningen og FAS i oktober 2014 har et udvalg og en stribe advokater arbejdet for at geare Fritidsforeningen til fremtiden.

Det er selvfølgelig din og de andre beboeres forening, så du er inviteret til at sige ja eller nej til det forslag, som udvalget er kommet med.

Største forandring

Teknisk set er den største forandring, at der ændres på den måde, der bevilges støtte og lån på. Tidligere skulle der søges hos enten FAS eller Fritidsforeningen. Nu søges der kun hos FAS. Til gengæld bliver FAS opdelt i tre enheder, som hver især dækker omkring en tredjedel af Brabrand Boligforenings beboere.
Tildelingsprincipperne forsøges fastholdt, når reglerne fra både FAS og Fritidsforeningen flettes sammen.

Økonomisk forandring

Hvor kommer pengene fra i de tre FAS-grupper, som både skal støtte og give lån? Fritidsforeningen og det nuværende FAS har tilsammen omkring en million kroner. Næsten alle pengene fordeles til de tre grupper, baseret på hvor mange medlemmer (lejligheder) der er i afdelingerne i gruppen. Fremover går næsten hele medlemskontingentet på 10 kr. til medlemmets FAS-gruppe.

Oplevet forandring

Hvis du er en almindelig beboer, som ikke er i bestyrelser og udvalg, der søger støtte hos Fritidsforeningen, vil du nok især bemærke ændrede forhold omkring udflugter.
Tidligere var det Fritidsforeningen (hovedforeningens bestyrelse), som arrangerede de store udflugter. Fx familieture til Djurs Sommerland og voksen/pensionist-ture til Sønderjylland. Nu lægges der op til, at udflugter arrangeres inden for den enkelte FAS-gruppe.

Administrativ forandring

Da udvalget præsenterede de nye planer for Boligforeningens advokat, spærrede han øjnene ekstra op. Mange juridiske tråde skulle redes ud.
Advokatens svar er et helt nyt sæt vedtægter, som dækker alle ændringsforslag.
Opmærksomme læsere har bemærket, at der skulle være tre forslag og en ny vedtægt. Dette er ikke længere aktuelt. Det hele handler nu om den nye vedtægt.

Flertallet bestemmer

I dag har Fritidsforeningen ingen regler for vedtægtsændringer. Det kunne betyde, at reglerne er lige så skrappe som ved foreningens opløsning. Advokatfirmaet Kromann Reumert har undersøgt sagen og konkluderer, at almindeligt flertal – uanset antal fremmødte – kan vedtage de foreslåede vedtægtsændringer.

Hent forslag til nye vedtægter og læs mere på facebook.com/fritidsforeningen

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

webmaster
Indkaldelse til Fritidsforeningens ekstraordinære generalforsamling samt forslaget til nye vedtægter er uddelt sammen med Skræppebladets martsudgave. Du kan <a href="/pdf/2015-02-indstik2.pdf" rel="nofollow">hente indkaldelse + vedtægterne her fra Skræppebladets hjemmeside</a>

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-02 Marts side 7
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2015-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data