Gellerup igen kulisse til spillefilm

Filminstruktør Chadi Abdul Karim er tilbage i Gellerup for at lave ny udgave af hans prisvindende kortfilm

Tekst og fotos af Sean Ryan Bjerremand

Chadi Abdul Karim, 37, er mand bag blandt andet filmen Exit Neverland og nu fortsættelsen – den kommende Exit Babylon. Den sidste film er grunden til, at han de sidste to måneder har haft base i en 3.sals-lejlighed på Bentesvej 11. Nu er de sidste optagelser foretaget, og lejligheden ryddes.

Chadi Abdul Karin laver sin kortfilm Exit Neverland om til spillefilmen Exit Babylon.

Chadi Abdul Karin laver sin kortfilm Exit Neverland om til spillefilmen Exit Babylon.

”Gennem hele min opvækst i Gellerup har jeg hørt medierne fortælle negative historier herfra. Men Gellerup er fyldt med så meget mere. Med Exit Babylon, vil jeg gerne give en stemme til de oversete beboer i Gellerup.

Dem som ikke passer i nogen kas­ser, hverken samfundets eller de­res egne traditioner, og dermed give et andet blik på Gellerup, end det man kender gennem medierne. Mit Gellerup. På en måde kan man sige, at hovedkarakteren i Exit Babylon er selve Gellerupparken”, siger Cha­di Abdul-Karim.

Chadi Abdul-Karim er af palæstinensisk afstamning og kom til Gellerup i begyndelsen af 1990’erne. I 2013 blev han uddannet filminstruktør fra Super 8, og han har i tillæg et omsiggribende CV inden for musik, teater og film. Det primære sigte har siden 2003 været på non-budget kortfilm. Han er bosiddende på Trøjborg.

Exit Neverland
Exit Neverland var Chadi Abdul-Karims afgangsprojekt fra Super 8, filmskole i Aarhus og udkom i 2013. Den vandt faktisk en pris ved European Independent Film Festival i Paris i kategorien Best Student Film. Herhjemme blev filmen nomineret til Robert-prisen for årets bedste kortfilm.

Exit Neverland handler om tre drenge, der driver rundt uden noget formål i dagligdagen. Man følger deres hverdag, som for en stor del består af kriminalitet og fremmedgørelse. Men også i dele empati med samfundets svageste. Den ender med et mord.

Til Robert-festen blev der sagt:
”Den starter som en perker- og stoffer-kliche-film, og lige pludselig opdager man, at den har forvandlet sig til et eventyr for blot at efterlade en med en total sort slutning, hvor man bare sidder og er paf. Nok den bedste kortfilm jeg har set i meget lang tid.”

Der blev gjort klar til en af scenerne på parkeringspladsen foran blokken Gudrunsvej 68-76.

Der blev gjort klar til en af scenerne på parkeringspladsen foran blokken Gudrunsvej 68-76.

Exit Babylon
Exit Babylon er kommet i stand via midler fra Gellerup Kulturmidler og Århus Filmværksted samt 100 % frivillige skuespillere og statister. Desuden stillede Brabrand Boligforening lejligheden til rådighed til stærkt nedsat husleje. Og Alarmcentralen stillede en ambulance til rådighed!

Mange af skuespillerne har boet i Gellerup og har rødder i området. Og på aftenen, hvor jeg var på besøg, blev der på City Vests parkeringsplads optaget en scene med en drone, der blev sendt ind over området for at skyde en person. Det var her, ambulancen og dens udrykning kom ind i filmen – og med stor lokal nysgerrighed, så den forsvandt hurtigt igen.

Og hvornår kan vi så regne med, at Exit Babylon kan ses? ”Næste år – det håber jeg”, siger Chadi Abdul-Karim.
Del eller print denne side:  Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT
 
 
© 1970-2019
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt