Digitale afdelingsmøder

Ny måde at tænke beboerdemokrati

Keld Laursen, adm. direktør

Med repræsentantskabets vedtagelse af nye vedtægter for Brabrand Boligforening åbnes der nu op for at supplere afdelingsmødet med nogle digitale værktøjer, der i al sin enkelthed handler om, at beboerne kan debattere digitalt inden afdelingsmødet og stemme digitalt efter mødet.

De digitale redskaber giver en mulighed for at involvere nye beboergrupper og øge deltagelsen, og de nye procedurer kan bane vej for nye måder at tænke beboerdemokrati på.

Med en digital debat blandt beboerne i afdelingen inden mødet kan den enkelte beboer stille forslag og få respons på forslaget inden selve afdelingsmødet, og forsøg med de digitale muligheder har vist, at man kan skærpe interessen for deltagelse blandt beboergrupper, der ikke tidligere har deltaget i det traditionelle beboerdemokrati.

Hvis en afdeling ønsker at indføre de digitale muligheder, skal det først besluttes på et afdelingsmøde – som i sagens natur skal afvikles efter de hidtidige regler. Administrationen vil i efteråret invitere afdelingsbestyrelserne til informationsmøder om de nye digitale muligheder.