Højskoler rykker ud i ghettoer

Folkehøjskolen - Gellerupparken
Der er for få unge med indvandrerbaggrund fra Gellerup, Vollsmose og Nørrebro, som tager et ophold på en dansk folkehøjskole. Det har fået højskolerne til at iværksætte en plan, hvor det er højskolerne, som besøger ghettoerne i håbet om at de unge så senere vil opsøge en højskole.

Projektet der har fået navnet “Højskole i sociale boligområder” forløber på Nørrebro her i efteråret, i Vollsmose til næste år og i Gellerup i 2009. Folkehøjskolernes Forening i samarbejde med lokale foreninger står bag projektet.

De kommende år vil lærere og elever fra udvalgt højskoler flytte nogle af deres aktiviteter ud af foredragssale og værksteder og ind i de boligområder, der undertiden får påhæftet betegnelser som “indvandrertunge”, skriver Kristeligt Dagblad og citerer projektets leder: “hovedformålet er at gøre en social og kulturel indsats på stedet for at styrke følelsen af medborgerskab og drage nytte af nogle af de menneskelige ressourcer, som findes blandt unge indvandrere.

Læs artiklen: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/261093
Hjemmeside for Kristelight Dagblad: http://www.kristeligt-dagblad.dk

PS: Lige en oplysning til dem som ikke har opdaget, at vi har skrevet på et foto af en blok i Gellerupparken. For dette indlægs billede er der naturligvis  tale om billedmanipulation. 

Blogartiklen er oprettet: 10. sep 2007


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt