Lys på vejen til enden af tunnelen

lys-i-tunnel.jpg
Tunnelen under Ringvejen ved Ellekærskolen er nu klar til den kommende mørke tid. Efter flere år med lamper uden lys på grund af stenkast og andet hærværk er tunnelen vinterklar. Elektrikeren monterede den sidste nye loftlampe fredag.

Tunnelen kan bl.a. bruges til at bringe skolebørn og andre sikkert mellem Bispehaven og Ellekærskolen, men som regel er der rigtig god plads på den kombinerede gang- og cykelsti under Åby Ringvej. Ved skoleårets afslutning blev det farlige kryds kritiseret i Jyllandsposten.

Farligt kryds
Tunnelen ligger ved siden at et omdiskuteret kryds hvor Jernaldervej møder Åby Ringvej og går videre i Rymarken ned gennem Bispehaven. I krydset ses hver morgen børn og andre spæne over den fire-femsporede ringvej for enten at skifte bus, eller fordi de er på vej til Ellekærskolen. Og der er kun grønt i 20 sekunder.

Til gengæld har Ringvejen fri passage i over et minut, så når man frem netop som lys-signalet skifter, går der halvandet minut, hvor man kan betragte ringgadetrafikken, indtil der igen er grønt for at krydse Ringvejen.

108 skolebørn i fare
I artiklen “Skolebørn i livsfare på Åby Ringvej” fra midsommer (19/6) skrev Jyllandsposten:

“Denne morgen er en del af de mange fodgængere, som fravælger den sikre tunnel, 108 skolebørn. […] Alligevel mener skoleleder på Ellekærskolen, Nels Møller, ikke, at det er skolens ansvar at få børnene til at bruge det stisystem, som går gennem tunnelen under ringvejen.”

Aldrig skolepatrulje på den farlige ringvej
I artiklen bliver også Jørgen Bork Olsen, der er ansvarlig for skolepatruljerne i Århus citeret. Han kender udmærket krydset, men mener ikke, at det vil være en løsning at placere en skolepatrulje i fodgængerfeltet, så børnene ikke spæner over for rødt.
“Det kunne vi aldrig finde på. Det er simpelthen for farligt at sætte en skolepatrulje ud på ringvejen”

Læs artiklen i Jyllandsposten: http://jp.dk/arkiv/?id=987936
Jyllandspostens hjemmeside: http://jp.dk

Læs mere om Ellekærskolen på deres hjemmeside: http://www.ellekaerskolen.dk

Blogartiklen er oprettet: 21. sep 2007


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt