Blog: Ghettobørn mangler voksen-kontakt

Børn og voksen (ARKIV-FOTO)
Anett S. Christiansen fra Toveshøj skriver om børn og unge i Gellerup/Toveshøj-området på sin blog hos Århus Stiftstidende. Hun har særlig opmærksomhed på de børn og unge, der tilbringer mange af deres vågne timer på gaden, og hun har erfaring fra arbejdet i en italiensk ghetto.

“Tro mig, Gellerupparken og Toveshøj er et dejligt sted at bo, og jeg kunne ikke tænke mig at bo andre steder,” indleder hun sin artikel om børn og unge:

“Der mangler en voksen i deres liv. Der mangler engagerede forældre og voksne i det miljø, børn og unge bevæger sig i. De voksene skal ikke overvåge, de skal være der for at støtte og tale med børnene og de unge. Ikke for at stå med løftet pegefinger, men give børnene og de unge en chance for at komme til orde. Oftest er det ikke aktiviteter, der skal til, men en snak under fire øjne – at blive anerkendt som den man er,” skriver hun og forklarer:

“Forældrene skal involveres. Sammen med deres børn må de indse, at der følger forpligtelser med, ellers går det ikke. Det skal være en ligevægt mellem den voksne og barnet, og dette er en meget svær balancegang. Men det kan nytte, bare der findes kompetente personer, som kan hjælpe dem med at nå hinanden – de unge og deres forældre.”

Læs “Gadebørn i Gellerup”: http://www.stiftenblog.dk/showpost.asp?bid=1309&pid=4802
Forside for Anetts blog “Pædagogisk Arkitektur”: http://www.stiftenblog.dk/showblog.asp?id=1309

Læs mere på Skræppebladets blog om børn og unge.

Blogartiklen er oprettet: 26. okt 2007


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt