Skræppebladet har valg-mundkurv

valg-mundkurv.jpg
Det er yderst sparsomt med politiske oplysninger i Skræppebladet op til et valg. I vore vedtægter står der i §7 om indlæg bl.a. følgende: “Eksterne valgpolitiske indlæg optages ikke i det umiddelbart før et valg udkommende nummer.”

Alligevel er der politik i det kommende nummer af Skræppebladet, som beboerne kan finde i deres postkasse omkring 1. november. Bladet indeholder interviews med politisk aktive personer med interesse og udtalelser omkring beboernes nærområder, bl.a. Gellerup. Disse artikler er produceret lang tid før udskrivelse af folketingsvalget og vedrører ikke folketings-politik.

Vedtægter og internet
I vedtægterne står der ikke noget om internet, og heller ikke noget om Skræppebladets blog, der stadig kører som et forsøg. Alligevel vil vi på bloggen respektere intensionerne bag §7 og ikke bringe eksterne politiske indlæg i forbindelse med folketingsvalget.

Overordnede betragtninger om valget kan du dog finde her på bloggen. Vi er heller ikke bleg for at skrive, at der i bestyrelsen for hele Brabrand Boligforening findes et folketingsmedlem som genopstiller – han hedder René, og kun få meter fra hovedkvarteret, Brabrand Boligforenings administration, bor en ny folketingskandidat, der hedder Lars. Rådmanden der senest har sagt en masse om Nordgårdskolen stiller også op, og han hedder Bünyamin.

Kommentarer kan blive tilbageholdt
Skulle der være nogle som vi har overset, så skriv en kommentar. Men vi forbeholder os ret til først at publicere dem efter folketingsvalget den 13. november. Uanset til hvilket indlæg, der skrives kommentarer.

Andre beboerblade er åbne:
De to lokale beboerblade i Brabrand Boligforening har ikke valg-mundkurv og bringer således det stof, som redaktionen udvælger. Dette gælder Hasselnyt i Hasselager og Ny Sofus på Holmstrup Mark i Brabrand Nord.
Fra Ny Sofus udsendes der ovenikøbet følgende “Vær venligst opmærksom på, at Ny Sofus ikke har en politisk spærretid i forbindelse med valg. ”


>>Beboerblad travl med at kontrollere valg-mundkurv
Det nyudskrevne folketingsvalg er ikke kun til glæde i medierne, der nu har meget at skrive om. Der er også steder, hvor det kan give problemer – f.eks. hos forenings- og beboerbladet i Brabrand Boligforening, hvor en bestemmelse i vedtægterne forbyder politik op til et valg. I vedtægterne for beboerbladet Skræppebladet står der i § 7 at ”..valgpolitiske indlæg optages ikke i det umiddelbart før et valg udkommende nummer.”
Da valget blev udskrevet var deadline til november-udgaven for længst forbi og bladet i produktion. Dog var der mulighed for at hive i nødbremsen, hvis nogle af artiklerne pludselig var blevet ”ulovlige”, for layouteren havde ikke videregivet til trykkeri.
Både redaktør Sebastian Adorján Dyhr, journalist og tidligere mangeårig redaktionsmedlem, nu frivillig, Helle Hansen (DJH) og skribenter som Jens Skriver og Ulrik Ricco Hansen har overvejet situationen. Resultatet er, at de planlagte artikler bliver udgivet.
Men hvis f.eks. portrættet af Lars Bro, som blev bragt i september-udgaven først havde været klar nu – måtte det udskydes til efter valget. I novemberudgaven af Skræppebladet kan du læse et interview med det radikale byrådsmedlem Rabih Azad-Ahmad, et interview med ungdomspolitikeren Senan Ali og adskillige politiske udtalelser omkring Nordgårdskolen.Valgplakater: Hvis du undrer dig over, at der ikke er plakater i netop dit kvarter, er det fordi der i Århus først må opsættes valgplakater 11 dage før arrangementet. Dvs. den 2. november når det handler om folketingsvalget.

Læs mere
Læs om valg på kommunens hjemmeside: http://www.aarhuskommune.dk/portal/borger/Folketingsvalg
Hjemmeside for Århus Kommune: http://www.aarhuskommune.dk

Se Skræppebladets blog om folketingsvalg. Læs Skræppebladet, http://skraeppebladet.dk

Blogartiklen er oprettet: 27. okt 2007


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt