Drabelige vikingekampe på stranden

Årligt vikingetræf ved Moesgård – en strand med mange gode oplevelser

Hvert år i slutningen af juli afholdes et af Europas største vikingetræf på Moesgård Strand. Over 20.000 århusianere og turister valfarter til den stemningsfyldte vikingelejr, der oser af helstegt pattegris, brød og andre madvarer tilberedt over åben ild. Samtidig banker smeden sværd og smykker ud af jern i takt med blæsebælgen og de kæmpende, gryntende krigeres klingende sværd.

Se et videoklip fra vikingetræffet her:

Kæmpe vikinge-lejr
Det er et sandt sanseorgie med oplevelser, der næsten kan føre tilskueren tilbage til vikingetiden. For de deltagende vikinger, der kæmper med sværd, rider på islænderheste eller sælger næsten autentiske vikinge-varer, er oplevelsen endnu større. De kommer fra mange forskellige lande, de overnatter i vikingetelte, og besøgende kan frit gå omkring i den store lejr for at suge indtryk til sig.

Historisk vikingetræf
Moesgård Museum har siden 1970’erne arrangeret vikinge-aktiviteter, og i 1977 blev det første vikingetræf afholdt. Det er siden vokset år for år og blevet til en af de største folkebegivenheder i Århus. Ikke uden grund er det forbillede for andre, efterfølgende vikingemarkeder i både ind- og udland.

Gratis adgang
Mængden af vikinger i vikingedragter er imponerende. Langt over tusinde. Og de ses både til de store opvisninger, ved salgsboderne og vrimlende omkring i teltlejren.

For almindelige besøgende er det hele gratis: adgang, opvisninger, indtryk og deltagelse i udvalgte aktiviteter som f.eks. vikinge-vævning.

Vil du prøve at skyde med en vikinge-bue, bliver du sulten eller ønsker du en souvenir med hjem, skal der naturligvis penge op af lommen.

Let og hurtigt til Moesgård
Når vejret er blændende solskin som i år, kombinerer mange gæster turen til vikingetræffet med strandtur og/eller picnic i den dejlige natur ved Moesgård Strand. Her er der sommeren igennem en livredder, og det er let at komme dertil i bil eller med bybus 19, som stopper helt nede ved stranden. Du kan også tage bus 6 til Moesgård og gå gennem skoven ned til stranden.

Grill-bakkerne
Mange sommergæster bruger det bakkede område ved stranden til at grille eller benytter en af de mange små bålpladser til at tilberede mad og bage brød. Eller til blot nyde sommeraftenerne ved bål, skov og strand, som egentlig er så tæt på, men som fra byen og lejligheden måske synes langt væk.

Du er kun få kilometer fra stranden – tag en tur nu og husk at sætte kryds i kalenderen til næste vikingetræf den 25. – 26. juli 2009. Du vil ikke fortryde det.


Se mere på internettet:

Vikingemarkeder mv. i hele Danmark: http://www.vikingmagasin.dk

Moesgård Museum: http://www.moesmus.dk/

Blogartiklen er oprettet: 01. aug 2008


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt