Børnehave og vuggestue i Gellerup skal jævnes med jorden

Bygade i stedet for daginstitutioner: Børnehaven Viben brændte ned i oktober sidste år, og der er ingen aktuelle genopbygningsplaner. De to nabo-institutioner børnehaven Mågen med 42 børn og vuggestuen Lærken med 30 børn kører stadig, men den såkaldte helhedsplan for Gellerup kan let blive dødsstødet for dem begge.

“Selvom politikerne endnu ikke har besluttet sig for, hvordan helhedsplanen skal udmøntes, så tyder alt nemlig på, at den kommende bygade igennem Gellerupparken skal løbe lige netop der, hvor de to institutioner ligger i dag”, skriver Jyllands-Posten, der også har talt med formand for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen:

“Dispositionsplanen er ikke lavet endnu. Der er kommet fire bud, som man nu skal arbejde videre på, men før dispositionsplanen er vedtaget, er der ikke noget, der er givet. Selvom alle fire forslag placerer en gade på det sted, så er det ikke sikkert, at det ender sådan,” siger formanden, der er overrasket over, at kommunen har besluttet sig for ikke at satse på en genopbygning af Viben.

Dagtilbudsleder Thomas Rodin forventer at daginstitutionerne nedlægges og flyttes over på den tidligere folkeskole i Gellerupparken, Nordgårdskolen.

Han fortæller at: “En del af Nordgårdskolen er netop blevet ombygget til daginstitution, og de to første institutioner og en dagplejeafdeling rykkede ind den 1. februar. De er netop blevet flyttet fra ombyggede lejligheder, fordi det har vist sig ikke at være optimale rammer. Til gengæld er det blevet godt på Nordgårdskolen, hvor der er plads til flere institutioner i den allerede renoverede del.”

LÆS MERE:

Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Daginstitutioner skal jævnes med jorden

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data