Justitsminister foreslår mere overvågning

Justitsminister Brian Mikkelsen vil i næste folketingsår (dvs. tidligst i oktober) fremsætte et lovforslag, der giver mulighed for at overvåge områder med offentlig adgang i boligområder. Det sker efter pres fra især landets boligforeninger, hvor 10 ud af 13 af de største ønsker mere overvågning.

Der bliver i første omgang givet tilladelse til overvågning af parkeringspladser, stier og andre områder med offentlig adgang i boligforeninger og belastede områder inklusiv nabobebyggelser. Også sportsarrangementer skal der gives tilladelse til at overvåge.

Kamera = tryghed

På vej mod Big Brother

Mange – især politikere – er glade for overvågningen, som kan hjælpe politiet med at opklare forbrydelser og på den måde være præventiv. På en anden side kan det ses som et skridt i retning af et Big Brother-samfund, hvor hver eneste person overvåges døgnet rundt.

“Jeg forestiller mig ikke videokameraer på ethvert gadehjørne i Århus. Men de steder, hvor det kan være hjælpsomt for politiet og i øvrigt giver mening, skal vi være åbne over for det, hvis det giver større tryghed for borgerne”, siger Nicolai Wammen, ifølge Århus Stiftstidende.

“Jeg har været en af de største kritikere af et overvågningssamfund, men jeg må erkende, at hvis ikke man vil dette, så varetager man de forkertes interesser”, siger boligordfører Bjarne Laustsen (S) til Jyllands-Posten.

Bestyrelsesformand er begejstret

“Det er rart at se, at politikerne for en gang skyld kan arbejde hurtigt. De har lyttet både til kommunen og os i boligforeningen. Det er jeg meget tilfreds med. Det er godt at komme med på råd. Nu skal vi så finde ud af, om det er noget vi i det hele taget kan bruge. Men det er godt at have det med i værktøjskassen uden at skulle slås med lovgivningen”, siger formand for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen til TV2 Østjylland.

Formand for afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken Helle Hansen er dog ikke helt så begejstret. Der er indtil videre ingen i bestyrelsen eller på beboermøderne der har ønsket overvågning af alle områder i Gellerupparken. Derimod vil de gerne overvåge containerpladser.

Beboerne skal godkende

“Det skal være repræsentanter for beboerne, der skal beslutte det, og det er politiet, der skal give tilladelse til det, hvis de vurderer, at der er grund til det. Og det er alene politiet, der skal have adgang til at se billederne,” siger Brian Mikkelsen ifølge TV2 Nyhederne.

LÆS MERE:

Jyllands-Postens hjemmeside: http://jp.dk
Boligforeninger vil have video-overvågning

Århus Stiftstidendes hjemmeside: http://stiften.dk
Århus klar til mere videoovervågning
Gellerup klar til videoovervågning

Tv2 Østjyllands hjemmeside: http://tv2oj.dk
Århus klar til mere videoovervågnin

TV2 Nyhedernes hjemmeside: http://nyhederne.tv2.dk
Øget overvågning ved fodboldkampe

Hjemmeside for Boligselskabernes Landsforening: http://bl.dk
Video-overvågning i boligområder

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data