Skatteudspil: Dyrere at bo til leje

Millioner tages fra de almene beboere. Regeringens udspil til den såkaldte forårspakke vil betyde, at lejere i almene boliger skal betale 600,- kr. mere i husleje om året ifølge en beregning fra Boligselskabernes Landsforening (BL). Mens husejerne forskånes og garanteres kompensation er det anderledes for lejerne, der kan se frem til at skulle betale moms af administrationsbidrag. Regeringen skønner at det vil koste lejerne 180 millioner, men BL mener, prisen løber op i 300-350 millioner kroner alene i den almene sektor.

“Hvorfor har statsministeren kun omsorg for landets ejere og ikke for landets lejere, der typisk er meget dårligere stillet? Hvad er det for en forskelsbehandling af folk? Det er mig helt uforståeligt, at regeringen vil lægge ryg til det, og kan det virkelig passe, at det skulle være aftalt med Dansk Folkeparti,” spørger BL’s formand, Palle Adamsen, der fortsætter:

”Regeringen foreslår, at der skal lægges moms på ejendomsadministration, og det væltes direkte over på huslejerne – i den almene sektor i form af øget administrationsbidrag. Vores beboere vil få en huslejestigning på omkring 600 kroner om året, og samtidig er der tale om familier med lave indkomster, som slet ikke tjener på skatteforslaget som de højere indkomster, og mange vil ligefrem tabe bl.a. på de grønne afgifter.”

Læs mere:

Hjemmeside for Boligselskabernes Landsforening: http://bl.dk
Krone til krone – men kun for ejerne?

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data