Skuffet mor: Toveshøj er alt for let at bryde ind i

Inge Lauridsens unge søn flyttede sammen med en kammerat ind i en lejlighed i Toveshøj i december. Nu har de været udsat for indbrud to gange, og de har sagt lejemålet op i frustration over den dårlige sikkerhed.

Ifølge den skuffede mor fejlprioriterer Brabrand Boligforening, når der afsættes store ressourcer til en stor og milliaddyr helhedsplan for området, mens de nære ting, som f.eks. altandøres sikkerhed ikke får nogen opmærksomhed. I et læserbrev i Jyllands-Posten den 9. februar skriver hun bl.a.:

“Hvordan kan så mange kloge hoveder i boligforening og kommune udtænke så ambitiøs en plan for tiltrækning af nye beboergrupper og samtidig overse det simple, men yderst virkningsfulde tiltag, der hedder tyverisikring af lejlighederne i stueplan? Tyvene er begge gange kommet ind ved simpelthen at bryde trærammen omkring terrassedøren op. Et simpelt greb med et koben. De behøvede ikke engang smadre en rude.”

[…]

“Vores lære af dette er, at ghettoer skaber fjendtlighed mellem “dem og os”, og ghettoer skal modarbejdes. Hvad enten det drejer sig om en rigmandsghetto i Risskov eller en ghetto i Gellerup. Så formålet med helhedsplanen er fornuftigt.

Og vi håber, at vores historie vil henlede kommunens og boligforeningens opmærksomhed på nødvendigheden af tyverisikring af lejlighederne. Et grundlæggende redskab i skabelsen af tryghed og dermed i helhedsplanen.”

Læs mere:
Jyllands-Posten, http://jp.dk
Tyverisikring og bristede illusioner

Blogartiklen er oprettet: 10. feb 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt