Skuffet mor: Toveshøj er alt for let at bryde ind i

Inge Lauridsens unge søn flyttede sammen med en kammerat ind i en lejlighed i Toveshøj i december. Nu har de været udsat for indbrud to gange, og de har sagt lejemålet op i frustration over den dårlige sikkerhed.

Ifølge den skuffede mor fejlprioriterer Brabrand Boligforening, når der afsættes store ressourcer til en stor og milliaddyr helhedsplan for området, mens de nære ting, som f.eks. altandøres sikkerhed ikke får nogen opmærksomhed. I et læserbrev i Jyllands-Posten den 9. februar skriver hun bl.a.:

“Hvordan kan så mange kloge hoveder i boligforening og kommune udtænke så ambitiøs en plan for tiltrækning af nye beboergrupper og samtidig overse det simple, men yderst virkningsfulde tiltag, der hedder tyverisikring af lejlighederne i stueplan? Tyvene er begge gange kommet ind ved simpelthen at bryde trærammen omkring terrassedøren op. Et simpelt greb med et koben. De behøvede ikke engang smadre en rude.”

[…]

“Vores lære af dette er, at ghettoer skaber fjendtlighed mellem “dem og os”, og ghettoer skal modarbejdes. Hvad enten det drejer sig om en rigmandsghetto i Risskov eller en ghetto i Gellerup. Så formålet med helhedsplanen er fornuftigt.

Og vi håber, at vores historie vil henlede kommunens og boligforeningens opmærksomhed på nødvendigheden af tyverisikring af lejlighederne. Et grundlæggende redskab i skabelsen af tryghed og dermed i helhedsplanen.”

Læs mere:

Jyllands-Posten, http://jp.dk
Tyverisikring og bristede illusioner

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data