Gellerup er populært udflugtsmål for politikere

Ritt Bjerregaard besøger Gellerupparken i dag: Gellerup der for mange (usandt) er lig med Gellerupparken er et meget populært udflugtsmål for politikere fra København og Folketing. Området er ikke plaget af den omfattende bandekrig, som for tiden kun raser i København. Da der sidste år var mange påsatte brande i hovedstaden, Odense og Århus var Gellerup hårdt ramt, men en flerstrenget indsats har givet området ro.

Ritt Bjerregaard besøgte i dag Gellerupparken sammen med Århus’ borgmester Nicolai Wammen. De indledte besøget på en af landets få lokalpolitistationer i City Vest.

Pressefoto fra ritt.dk

Pressefoto fra ritt.dk

Baggrunden for besøget af Københavns overborgmester er den raserende bandekrig, som stort set kun ses på overfladen i København. I Århus kunne man måske forvente tilsvarende problemer i Gellerup, men her er alt stille og fredeligt. Ritt Bjerregaard ville gerne lære af erfaringerne fra Gellerup.

Inden for den seneste måned har også justitsminister Brian Mikkelsen besøgt området. For et år siden var det Socialdemokratiets formand Helle Thorning Schmidt, som var på besøg.

Ro og tryghed i området skyldes ikke den store omtale af mulig videoovervågning, der  sandsynligvis vedtages i Folketinget. Det er den lokale indsats fra både beboere, afdelingsbestyrelse, boligforening og lokalpoliti, der har gjort en forskel.
Blandt andet er der beboere, som hver weekend “patruljerer” området under projektnavnet “nabo-til-nabo”, der er et lokal initiativ i stil med Natteravnene.

Udtalelser fra politikere

“Jeg har lige været til et stormøde i forbindelse med bandekrigen på Nørrebro, hvor over 700 deltog. Folk ønskede mere politi på gaden og en nærpolitistation. Jeg fik at vide, at de var afskaffet med politireformen, men så hørte jeg jo, at der rent faktisk var sådan én i Gellerupparken. Så tænkte jeg, at der må jeg da over og tale med de lokale politifolk og høre, hvad de får ud af det”, sagde Ritt Bjerregaard ifølge TV2 Østjylland, der også bringer følgende:

“Danmark har været vidne til nogle meget dramatiske uroligheder. Vi vil ikke acceptere ildspåsættelser, og at enkelte unge sætter sig ud over loven. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi får de unge til at forstå, at deres opførsel ikke er acceptabel, og at vi samtidig får integrationen til at fungere,” fra Helle Thorning Schmidt for et år siden. I dag er der ingen ildspåsættelser i Gellerup.

LÆS MERE:
Hjemmeside for TV2 Østjylland: http://tv2oj.dk
Ritt besøger Brabrand
Helle Thorning i Gellerup

Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Ritt vil lære af Gellerup

Blogartiklen er oprettet: 18. mar 2009. Opdateret 26. mar 2009 kl. 07:28


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt