JP-leder: Minister forvirret i Gellerup

Minister-besøg fik ny dagsorden: Jyllands-Postens lederskribent melder sig i dag ind i koret af politikere og toppen af Brabrand Boligforening, der kun ser videoovervågning som en gave, der giver tryghed og fjerner kriminalitet.
I torsdags besøgte justitsminister Brian Mikkelsen Gellerupparken og mødtes med bl.a. byrådsmedlemmer, formanden for Brabrand Boligforening Jesper Pedersen og boligforeningens direktør Torben Overgaard.

Også formand for afdeling Gellerupparken, Helle Hansen, deltog i gåturen gennem Gellerupparken, og hun fik hurtigt drejet snakken over på affaldsproblemer i området: Folk udefra fylder affald i containere, så beboerne må betale ekstra husleje for at komme af med affaldet. Dette kan sandsynligvis undgås og skyldige tvinges til at betale, hvis der bliver overvågning af container-områderne.

Ifølge Jyllands-Posten var justitsministeren meget forundret over, at der skulle diskuteres affald på hans besøg i Gellerup. Også ifølge JP havde ministeren troet, at kan kunne få god omtale for at give tilladelse til videoovervågning, eftersom både byrådspolitikere og bl.a. direktøren af Brabrand Boligforening flere gange havde bedt om lov til det.

“Ministeren troede, at han skulle diskutere videoovervågning af boligområdet, der kunne fremme trygheden i kvarteret. Det skulle han slet ikke. Han blev blandet ind i århusiansk lokalpolitik, når den er værst: Man taler om én ting, […]  mens det i virkeligheden handler om noget helt andet. […]
Hvis Helle Hansens egentlige formål var at signalere, at forholdene er fremragende i Gellerup, og at hun i øvrigt ikke var meget for ministerbesøget, var hendes aktion en succes.
Tilbage stod undrende politikere, en ledelse i Brabrand Boligforening, der næppe var enig, og en minister, som lignede en, der spejdede efter gadekæret. […]
Det store spørgsmål er, om beboerne i Gellerup i virkeligheden er interesseret i at blive integreret i det århusianske samfund, eller om de foretrækker at leve i deres egen bydel,” skriver Jyllands-Posten i dag i lederen.

LÆS MERE:
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Leder: Ministerbesøget (7/2-2009)
Skrald slog kameraer (6/3-2009)

Se også Skræppebladets leder i marts 2009 om Big Brother i Boligforeningen
og Helle Hansens kommentar om overvågning i samme nummer

Blogartiklen er oprettet: 07. mar 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt