Mangler penge til at købe grund til Isbjerget

Betalingsudsættelse: Brabrand Boligforening og Tækker Group med den århusianske byggematador Jørn Tækker i spidsen står sammen bag det store byggeri Isbjerget på Århus Havn. Jørn Tækker har dog ikke kunnet rejse de 118,8 millioner kroner, som det koster at købe grunden af Århus Kommune, og har bedt Århus Byråd om udsættelse af betalingen, der skulle være faldet i mandags.

Nabobyggeriet på havnen i den nye bydel, Lighthouse, der skulle være Danmarks højeste hus, har også haft problemer med at finde penge til at købe grunden for. Islandske Landic Property har der derfor hele to gange måttet bede byrådet om udsættelse af betalingen for grunden til Lighthouse-projektet.

Hos Tækkergroup siger kommunikationschef Janet Dean Amonsen ifølge Jyllands-Posten:
“Der er intet, der tyder på, at vi ikke skulle opføre det. Det er et fantastisk projekt, som på sigt er ufatteligt attraktivt. Tingene går ikke helt, som vi kunne ønske lige nu, men vi tror stadig 110 pct. på projektet.”

Der er anmodet om udsættelse af betaling og overtagelse af grunden til december.

TILFØJELSE 26/3:
Onsdag aften vedtog byrådet at give udsættelse med betaling og overtagelsesdag til 15. december.
Sekretariatschef Bente Lykke Sørensen, Udviklingssekretariatet for De Bynære Havnearealer, siger ifølge Århus Stiftstidende:
“Det er en realitet, at det er særdeles vanskeligt at finansiere et byggeprojekt for øjeblikket, hvis ikke så godt som alle boliger og erhvervslejemål er solgt eller udlejet på forhånd. Derfor har Isbjerget brug for mere tid end oprindeligt antaget til at afsætte boligerne i projektet, alternativt sælge en del af projektet til 3. mand.”

LÆS MERE:
Hjemmeside for Isbjerget: http://isbjerget.com

Hjemmeside for Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk

Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Tækker Group: Isbjerget bliver opført
Ny tvivl om havnebydel
De Linde: Vi kan betale

Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Isbjerget stødt på grund

Blogartiklen er oprettet: 25. mar 2009. Opdateret 22. jun 2009 kl. 07:09


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt