Engdalskolen giver online-lektiehjælp


Eleverne på Engdalskolen i Brabrand kan få lektiehjælp ved computeren hjemme på værelset. Forsøgsordningen er en succes, der til efteråret bliver landsdækkende. På hjemmesiden Lektier-online.dk kan de på mail, chat eller via webcam få hjælp til blandt andet regnestykker og engelsk grammatik.

DR P4 Østjylland har mødt to af eleverne, der benytter tilbuddet om at få hjælp til lektierne uden at stille sin lærer pinlige spørgsmål, mens hele klassen hører det:

“Når min far er meget ude at rejse, er det godt, at jeg har nogen, jeg kan få en hel masse matematikhjælp fra,” siger Mads Erik Holm Andersen fra 7. klasse på Engdalskolen.

“Jeg vil også gerne have hjælp til fysik, tysk og fransk. Der er ikke så mange hjemme ved mig, der kan tysk og fransk,” siger klassekammeraten Fatima Awad, der ikke er helt tilfreds med at ordningen ind til videre kun tilbyder hjælp til matematik, engelsk og dansk.

Lektier Online er blevet til i et samarbejde mellem Statsbiblioteket, Integrationsministeriet og Styrelsen for Bibliotek og Medier. Engdalskolens lærere og elever er forsøgskaniner på projektet, hvor målgruppen især er elever med anden etnisk baggrund, der har sværere ved at få lektiehjælp derhjemme end de etnisk danske elever.

Læs mere:
Hjemmeside for DR P4 Østjylland: http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus
Få hjælp til lektierne på nettet

Blogartiklen er oprettet: 07. maj 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | nov | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt