Somaliske tv-trusler giver politi-sigtelse

16-årig sigtet for dødstrusler på tv: Der debatteres livligt blandt somaliere i det vestlige Århus efter en 16-årig dreng i søndags blev kørt ihjel i Sabro. Ikke mindst i Toveshøj, hvor han boede og i Bazar Vest, hvor mange somaliere mødes.
Da TV2 var på besøg ved Bazar Vest fangede de bl.a. følgende udtalelse “Vi snakker om hævn”. En anden 16-årig supplerede: “Han skal have samme tur. Han tog vores vens sjæl, og vi tager hans sjæl.” Dette har fået Østjyllands Politi til at sigte den 16-årige for dødstrusler.
Stiften.dk skriver om Dødstrusler for åben skærm i TV2 Østjylland: “Nu er det hans tur. Han tog min kammerats sjæl. Vi vil også tage hans,” svovlede en 16-årig dreng – med mellemøstlig baggrund – i TV2 Østjyllands udsendelse tirsdag klokken 19.30.

Flere foreninger i området, bl.a. Somali Community maner til ro og besindighed:
“Det her er Danmark. Retssystemet arbejder og fungerer, så vi skal forholde os i ro, og koncentrere os om at støtte familien i deres sorg,” siger formanden for Somali Community Abdirashid Sheikh Mohamud ifølge Århus Stiftstidende.

Østjyllands Politi tager truslerne meget alvorligt og fraråder at man griber til selvtægt, der er strafbart.
Politiets foreløbige efterforskning viser, at der ikke er tale om racistiske motiver.
Jens Peter Stehr fra forebyggelsesafdelingen hos politiet oplyser, at den 16-årige har erkendt sig skyldig.
“Han mente det, mens han udtalte sig. Bagefter kan han godt se, det var forkert,” siger Jens-Peter Stehr, der har afhørt teenageren.

Hassan mindet i Sabro
I går aftes mødtes et par hundrede somaliere for at mindes den 16-årige Hassan Mohamud Jimale på det sted i Sabro, hvor han sidst var i live. Stilhed og værdighed prægede mindehøjtideligheden, der var arrangeret af Somali Community.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
16-årig sigtet for dødstrusler i tv
Dødstrusler mod familiefar efter trafikdrab
Somaliere sørgede i fællesskab

Blogartiklen er oprettet: 07. maj 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt