Gellerup-nødhjælp er nået til Gaza

I slutningen af april kørte ambulancer, handicapbiler og en stor lastbil afsted fra Bazar Vest med kurs mod Gaza. Bilerne var proppet med nødhjælp i form af legetøj, skoletasker, handicapmidler og andre gode sager. Nu er delegationen endelig nået frem, men det er ikke alle biler der har fået lov til at køre ind i krigsområdet.

Arkivfoto: Helle Hansen

Arkivfoto: Helle Hansen

Konvojen med nødhjælp kom fra flere lande og gjorde holdt bl.a. i Italien inden de kørte mod det palæstinensiske område Gaza i Israel. 40 af konvojens biler har fået lov til at køre ind i Gaza, herunder 12 ambulancer. Det har dog været en udfordring at få lov til at få adgang og kun 22 af de europæiske køretøjer er sluppet over grænsen – ovenikøbet med krav om at det var palæstinensiske chauffører som overtog rettet.

“Det må siges at være en delvis succes, for det er faktisk lykkedes at bryde belejringen af Gaza”, siger Erik Pedersen ifølge Dagbladet Arbejderen.

“De egyptiske myndigheder stillede dog dén betingelse, at kun 22 af Gaza-konvojens europæiske deltagere kunne komme ind og aflevere nødhjælpen af kørestole, medicin og legetøj. Og at chauffører fra Gaza kom og hentede en del af køretøjerne”, oplyser Omar Kacqouh fra karavanen.

Læs mere:
Hjemmeside for Dagbladet Arbejderen: http://arbejderen.dk
Gaza-konvoj slap ind
Konvojen klar til at køre mod Gaza

Hjemmeside for Skræppebladet: http://skraeppebladet.dk
Hjælp til børn og handicappede i Gaza direkte fra Gellerup
Gellerup hjælper Gaza

Blogartiklen er oprettet: 01. jun 2009. Opdateret 04. jun 2009 kl. 06:13


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt