Globus1: nyt valgsted manglede vælgere

Ikke mange vælgere havde fundet vej til et af søndagens nye valgsteder, Globus1, ved siden af Gellerupparken. Mens resten af Århus i går kl. 18 havde stemmeprocent på cirka 49 lå den kun på omkring 33 % for stemmeboksene i  Globus1.  Multihallen har overtaget områdets position som lokalt valgsted efter den lokale folkeskole Nordgårdskolen er blevet nedlagt. Lokale beboere har flere bud på en forklaring til den lave stemmeprocent.

Arkivfoto: Globus1

Arkivfoto: Globus1

I går blev der stemt om både en revidering af tronfølgeloven, der er en del af grundloven, og om hvilke personer, der skal repræsentere Danmark i EU-parlamentet.

Politikerens kommentar
“De opstillede politikere har ikke gjort deres til at skabe interesse for valget, fordi de ikke har besøgt de socialt belastede områder under kampagnerne,” siger gellerupbeboer og formand for kulturudvalget i Århus Rabih Azad-Ahmad til Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Rabih mener også at nogle vælgere bliver væk som en protest imod, at alle familiemedlemmer måske ikke er stemmeberettigede. Og at de mange flygtninge og indvandrere i området ikke har haft overskud til at sætte sig ind i, hvad valget egentlig går ud på. Ved tronfølgeafstemningen kan kun danske statsborgere stemme.

Pædagogens og forfatterens kommentar
Beboer i Toveshøj forfatter Anett Sällsäter Christiansen, der er uddannet pædagog, skriver bl.a. følgende på sin blog om valget:
“Jeg må ikke stemme til tronfølgerækken fordi jeg er svensk statsborgere, men på den anden side har vi har jo allerede ordnet det i Sverige for mange år siden. Men jeg må stemme til EU i Danmark så det har jeg valgt at gøre. Men hvorfor stemmer folk ikke til dette valg? Eller interesserer de sig ikke, det undrer også mig.

Når man bor i Gellerup, opdager man hurtigt at her ser folk tit lidt anderledes på tingene, nogle af mine naboer er ikke født ind i demokratiet, de kender ikke til rettigheder og pligter. Når jeg for en tid siden diskuteret demokrati men en nabo fra Irak fortalte hun mig at i mange lande findes ikke demokrati uden der er diktatur. Hvis man i deres land bare så meget som udtalte sig [..kritisk ville..] følgerne for det, man har sagt eller gjort bliver straffet hårdt.  Ja, i nogle lande bliver stemmene endog købt – derfor har de svært at forhold sig til et valg.”

Læs mere:
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Vælgerne svigtede nyt valgsted

Anett Sällsäter Christiansens blog: http://www.stiftenblog.dk/showblog.asp?id=1309
En valgdag set lidt vest fra Århus

Anett Sällsäter Christiansen bog: Brabrand8220

Blogartiklen er oprettet: 08. jun 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt