JP-leder: Riv en hel række blokke ned i Gellerup

Lederskribenten for JP-Århus er i dag helt på linje med rådmand Gert Bjerregaard, og mener at der skal væltes masser af blokke i Gellerupparken og Toveshøj. Avisen referer til rådmandens besøg i den hollandske bydel Bijlmermeer, der tidligere har kunnet sammenlignes med Gellerup blot fem gange så stor. Avisen fulgte rådmandens ture i bebyggelsen, og mener at have set lyset:

“Først og fremmest er der brug for en helt anden tilgang til problemerne. Vi har tidligere rapporteret fra bydelen Bijlmermeer i Amsterdam. Her er man gået drastisk til værks og har revet en række blokke ned. Det er dermed lykkedes at forvandle hverdagen i det omstridte kvarter og skabe en ny og positiv udvikling. […]
Den samme konsekvens som i Amsterdam kunne man godt efterlyse i Gellerup og Toveshøj. Tænk, hvis en række blokke blev erstattet af tæt, lav bebyggelse, som beboerne enten kunne eje eller leje. Det ville med tiden gøre det attraktivt at flytte til området, og det er lige, hvad der er brug for,” skriver avisen, der ikke har meget til overs for flere af beboerne i området:

“Men kvartererne huser også personer, som har svært ved at kende forskel på Gaza og Århus, og som tror, at de kan gøre, som var de i Gaza. Disse folk har en uacceptabel opførsel og skaber i perioder utryghed, når der sker overfald på udrykningskøretøjer og busser, eller der tændes bål i affaldscontainere.”

Læs mere:

Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Leder: Forny området

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data