JP-leder: Riv en hel række blokke ned i Gellerup

Lederskribenten for JP-Århus er i dag helt på linje med rådmand Gert Bjerregaard, og mener at der skal væltes masser af blokke i Gellerupparken og Toveshøj. Avisen referer til rådmandens besøg i den hollandske bydel Bijlmermeer, der tidligere har kunnet sammenlignes med Gellerup blot fem gange så stor. Avisen fulgte rådmandens ture i bebyggelsen, og mener at have set lyset:

“Først og fremmest er der brug for en helt anden tilgang til problemerne. Vi har tidligere rapporteret fra bydelen Bijlmermeer i Amsterdam. Her er man gået drastisk til værks og har revet en række blokke ned. Det er dermed lykkedes at forvandle hverdagen i det omstridte kvarter og skabe en ny og positiv udvikling. […]
Den samme konsekvens som i Amsterdam kunne man godt efterlyse i Gellerup og Toveshøj. Tænk, hvis en række blokke blev erstattet af tæt, lav bebyggelse, som beboerne enten kunne eje eller leje. Det ville med tiden gøre det attraktivt at flytte til området, og det er lige, hvad der er brug for,” skriver avisen, der ikke har meget til overs for flere af beboerne i området:

“Men kvartererne huser også personer, som har svært ved at kende forskel på Gaza og Århus, og som tror, at de kan gøre, som var de i Gaza. Disse folk har en uacceptabel opførsel og skaber i perioder utryghed, når der sker overfald på udrykningskøretøjer og busser, eller der tændes bål i affaldscontainere.”

Læs mere:
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Leder: Forny området

Blogartiklen er oprettet: 03. jun 2009. Opdateret 10. jun 2009 kl. 07:39


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt