Store Cykeldag stråler ud omkring Brabrand Sø

På søndag er det Store Cykeldag og i Århus markerer Århus Kommune i samarbejde med Naturhistorisk Museum og Dansk Cyklistforbund dagen med en tur rundt om Brabrand Sø og Årslev Engsø. Ruten er allerede afprøvet med indvielse i maj og er en del af en række nye cykel- og vandrer-ture som “stråler” ud fra Århus under navnet “Solstråler over Århus”. Også en rute gennem Marselisborg skov er indviet tidligere på året.

Turen starter søndag den 14. juni kl. 9.30 fra Bymuseet, og afsluttes omkring kl. 12 ved Naturcenter Sølyst, hvor madpakken kan nydes blandt havens mange fugle.

Naturvejlederne Bjarne Golles, Århus Kommune, og Lars Bøgh, Naturhistorisk Museum er turledere og guider deltagerne frem i roligt tempo. Undervejs gøres holdt ved for at se nærmere på planter og dyr. Bl.a. er det muligt at se den sjældne bregne “rundfinnet radeløv”.
Ruten er cirka 20 kilometer lang og følger stisystemet rundt om Brabrand Sø og Årslev Engsø. Turen veksler mellem udsigtspunkter med frit udsyn over søerne, små skovpartier og flere kolonihaveområder.

Masser af solstråler
I løbet af 2009 og 2010 indvies syv ruter der også forsynes med tilhørende informationsmateriale og rutebeskrivelser. De fleste ruter er velegnede til at cykling eller som en længere vandrertur.
Ruten omkring Brabrand Sø og Årslev Engsø har fået navnet “Den blå rute”. Turen i Marselisborg skov hedder “Kystruten”, og næste rute i rækken bliver “Bjergruten”, der indvies med en aftentur den 23. september og er planlagt til at følge gang- og cykelstier fra Hasle Bakker til True Skov.

Læs mere:
Hjemmeside for Solstråle-ruterne: http://solstraaler.dk
Den blå rute

Hjemmeside for Århus Kommune: http://aarhuskommune.dk
Århus Kommune inviterer alle til Store Cykeldag

Hjemmeside for Naturhistorisk Museum: http://www.naturhistoriskmuseum.dk
Udstilling på Naturhistorisk Museum om Den blå rute

Blogartiklen er oprettet: 09. jun 2009. Opdateret 24. aug 2009 kl. 23:05


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | jan | feb | 
© 1970-2019
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt