Videoovervågning er både dyrt og dumt

Kameraerne skal ikke snurre for huslejekroner, hvis det står til modstandere af videoovervågning. Ikke meget tyder  på, at det kan betale sig for boligforeninger at opsætte elektroniske øjne på hushjørnerne, og på et møde med masser af aktive beboere fortalte bl.a. Peter Lauritsen om de mange bagsider ved at investere i overvågningsudstyr. Skræppebladet var med på fyraftensmødet, der var arrangeret af Det Boligsociale  Fællessekretariat og dermed støttet af alle lejere i hele landet via Landsbyggefonden.

urh-videoovervaagning-peter-lauritsen-aarhus-universitet-2

Peter Lauritsen går ikke ubetinget ind for videooovervågnig. Foto af Ulrik Ricco Hansen

Boligselskabet Præstehaven har besluttet, at der i de næste fire år skal anvendes en million kroner til overvågning. Og det er ikke en gang nok til at overvåge de ønskede områder, så de har besluttet at kameraerne skal være mobile. Alligevel kunne Allan Søstrøm, der er forretningsfører i Præstehaven, ikke entydigt gå ind for brug af overvågning, og han gav flere bemærkelsesværdige udsagn, som kan læses i Skræppebladets juliudgave.
I øvrigt er lovgrundlaget ikke i orden for overvågning af offentligt tilgængelige arealer, men ifølge justitsminister Brian Mikkelsen bliver det sandsynligvis vedtaget i det nye folketingsår, der starter i oktober.

”Det er en beboerbeslutning,” sagde Allan Søstrøm som svar på Skræppebladets kritiske spørgsmål, og lod det skinne igennem, at han heller ikke selv troede særlig meget på effekten af videoovervågning.

urh-videoovervaagning-tilhoerere-2

Beboere fra mange århusianske boligforeninger fulgte med i debatten om videoovervågning. Foto af Ulrik Ricco Hansen

Læs mere om fyraftensmødet om videoovervågning  i Skræppebladet, der udkommer 1. juli.

Peter Lauritsen kommenterer ovenstående  foromtale:
[…] Jeg understregede faktisk, at jeg ikke har nogen personlig holdning til spørgsmålet, jeg sagde også, at man ikke på baggrund af forskningen kan sige, at videoovervågning aldrig har en virkning. Det, jeg kritiserede, var derimod en naiv tro på at videoovervågning er en trylledrik, som effektivt løser alle problemer. Man kan sige, at jeg maner til besindighed og omtanke – ikke at jeg tager stilling til om kameraerne skal op eller ej.  […]
Bedste hilsener
Peter lauritsen

Blogartiklen er oprettet: 11. jun 2009. Opdateret 15. jun 2009 kl. 16:05


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt