Videoovervågning er både dyrt og dumt

Kameraerne skal ikke snurre for huslejekroner, hvis det står til modstandere af videoovervågning. Ikke meget tyder på, at det kan betale sig for boligforeninger at opsætte elektroniske øjne på hushjørnerne, og på et møde med masser af aktive beboere fortalte bl.a. Peter Lauritsen om de mange bagsider ved at investere i overvågningsudstyr. Skræppebladet var med på fyraftensmødet, der var arrangeret af Det Boligsociale Fællessekretariat og dermed støttet af alle lejere i hele landet via Landsbyggefonden.

urh-videoovervaagning-peter-lauritsen-aarhus-universitet-2

Boligselskabet Præstehaven har besluttet, at der i de næste fire år skal anvendes en million kroner til overvågning. Og det er ikke en gang nok til at overvåge de ønskede områder, så de har besluttet at kameraerne skal være mobile. Alligevel kunne Allan Søstrøm, der er forretningsfører i Præstehaven, ikke entydigt gå ind for brug af overvågning, og han gav flere bemærkelsesværdige udsagn, som kan læses i Skræppebladets juliudgave.
I øvrigt er lovgrundlaget ikke i orden for overvågning af offentligt tilgængelige arealer, men ifølge justitsminister Brian Mikkelsen bliver det sandsynligvis vedtaget i det nye folketingsår, der starter i oktober.

”Det er en beboerbeslutning,” sagde Allan Søstrøm som svar på Skræppebladets kritiske spørgsmål, og lod det skinne igennem, at han heller ikke selv troede særlig meget på effekten af videoovervågning.

urh-videoovervaagning-tilhoerere-2

Læs mere om fyraftensmødet om videoovervågning i Skræppebladet, der udkommer 1. juli.

Peter Lauritsen kommenterer ovenstående foromtale:
[…] Jeg understregede faktisk, at jeg ikke har nogen personlig holdning til spørgsmålet, jeg sagde også, at man ikke på baggrund af forskningen kan sige, at videoovervågning aldrig har en virkning. Det, jeg kritiserede, var derimod en naiv tro på at videoovervågning er en trylledrik, som effektivt løser alle problemer. Man kan sige, at jeg maner til besindighed og omtanke – ikke at jeg tager stilling til om kameraerne skal op eller ej. […]
Bedste hilsener
Peter lauritsen

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data