Dømt for børnehavebrand: Jeg er uskyldig

Shadi Chofani er dømt for at have været med til at sætte ild på børnehaven Viben i Gellerupparken. Han mener, at han er uskyldig dømt og ikke havde noget med branden at gøre. Til gengæld indrømmer han gerne brugstyveri, hæleri mv. for at skaffe penge til bl.a. sin egen palæstinensiske gruppe, som sender penge til en palæstinensisk organisation. Jyllands-Posten besøgte Shadi Chofani i arresten og mødte den unge mand, der er født og opvokset i Danmark, men føler sig som palæstinenser.

Under retssagen vedrørende branden i Viben kom det frem, at han havde etableret en gruppe, som kalder sig Palæstina Fighters.

“Det er ikke en bande. Det er et sammenhold, en gruppe.
Først og fremmest [er vi sammen om] at samle penge til Palæstina. Alle medlemmer smider penge i en kasse. F.eks. smed jeg 2.500 kr. i den kasse hver måned, da jeg fik 7.500 kr. i SU. Pengene kommer på mange forskellige måder. Det er ikke hvem som helst, som kan give penge,” fortæller Shadi til avisen og forklarer, at mange i hans omgangskreds kommer til penge ved at sælge eller stjæle noget.

Shadi vil gerne fremhæve at Palæstina Fighters ikke er en bande, og fortæller om sine planer:
“Det skal nærmest være et broderskab. Hvis én i gruppen har et problem med en anden gruppering, og man har retten på sin side; hvis problemerne kommer til én, uden at han selv har været skyld i det, skal man være villig til at hjælpe ham.”

Der er ikke meget respekt for politiet at spore hos Shadi. Et dårligt forhold til politiet er afgørende for at blive medlem af Palæstina Fighters:
“Man skal ikke se politiet som noget godt. Man skal se dem, som nogle der prøver på at ødelægge vores liv, som nogle svin. Jeg har ikke den mindste respekt for politiet,” siger Shadi Chofani, der mener at politiet ikke har behandlet ham korrekt i sagen og derfor har han anket dommen.

Læs mere:
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
»Jeg er palæstinenser«

Blogartiklen er oprettet: 07. jul 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt