Taget smuldrede så Voldbækhave fik en stor check

NYT TAG: Beboerne i det vinkelformerde byggeri Voldbækhave i Brabrand Boligforening har længe frygtet regnvejr, for taget blev mere og mere utæt i takt med, at eternitpladerne smuldrede. Afdelingen fungerer som et bofællesskab for ældre over 55 og blev bygget i 1994. Byggeskadefonden har efter lang tid og flere undersøgelser fundet checkhæftet frem. Den har betalt det meste til et nyt tag, som i disse dage bliver monteret i afdelingen i det vestlige Brabrand. Som det fremgår af navnet ligger afdelingen tæt på Voldbækken, der løber ud i Brabrand Sø og Årslev Engsø.

Foto: Ulrik Ricco Hansen

Foto: Ulrik Ricco Hansen

På beboermødet sidste efterårfortalte Søren Erichsen bl.a. følgende om tag-sagen:

“Der blev udarbejdet en tilstandsrapport og et prisforslag, som blev afsendt til Byggeskadefonden. Mandag den 19. maj 2008 var vi klar med en kran, for Byggeskadefonden skulle foretage besigtigelse af skaderne. En lille dame med tilstandsrapporten i hånden, og bevæbnet med både kikkert og fotoapparat blev hejst op og svunget ind over taget.”

Delvis nyt tag på Voldbækhave

Delvis nyt tag på Voldbækhave

Byggeskadefonden har sendt en stor check til nyt tag og inddækning af limtræsbjælke, og afdelingen skal kun betale en lille del af udgiften til ert nyt tag. Denne gang er det ikke eternitplader men tagpap, der skal holde regnen ude. Håndværkerne har været i gang med stilladser, træ, tagpap og containere i cirka en måneds tid.

urh-voldbaekhave-DSCF8816

En hyggelig afdeling
Der er mange aktiviteter i Voldbækhave. Ikke mindst i fælleslokalet og i den hyggelige glasoerdækkede gang, hvor der er både springvand, burfugle og klatreplanter under glastaget.
Hvis man har lyst, er der mange muligheder for beboerne – kaffebord, banko, fællesspisning, petanque, fælles kunst (et resultat kan ses på endevæggen i fælleslokalet) kortspil og sangaftener, og mærkedage/fødselsdage fejres med flaghejsning. Første torsdag i hver måned er der aktivitetsdag og hvert år en sommerudflugt, som sidste år gik til Fur med besøg på Jeppe Åkjærs Jenle, og sluttede af med middag på Feggesund Færgekro.

De overdækkede fællesareal er lyst og hyggeligt indrettet

Det overdækkede fællesareal er lyst og hyggeligt indrettet

Læs mere:
Hjemmeside for Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk
Afdelingen Voldbækhave

Blogartiklen er oprettet: 29. jul 2009. Opdateret 19. apr 2010 kl. 13:37


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt