Fraflytning i Søvangen: 23.000,- kr.

Tidligere lejer i Søvangen Jan Knus fraflyttede sin lejlighed den 1. juli, og han har med forundring modtaget en regning på 23.000,- kroner fra Brabrand Boligforening til rengøring og istandsættelse af lejligheden. Inspektør Carsten Falck og skiftende varmemestre får en del af skylden for den ifølge Jan Knus urimelige regning.
Formand for afdelingsbestyrelsen i Søvangen, Birthe Wisén siger, at det ikke er meningen at ribbe tidligere lejere:
“Dem, der får en regning, får den, fordi de har misligeholdt deres lejlighed eller vedligeholdt den forkert, siger hun ifølge DR P4 Østjylland.

På regionalradioens hjemmeside suppleres den lille artikel med fyldige kommentarer af bl.a. Jan Knus, der skriver:

(1) Varmemesteren fortalte mig ved indflytning OKT2005, at byggefejl havde lavet kuldebroer i murværket. Det viste sig også hurtigt ved, at tapet skallede af, aftegninger i loft og mørt murværk, som jeg ikke engang kunne få et almindeligt gardinbeslag til at hænge fast i. Disse medfødte byggefejl kalder Brabrand Boligforening nu for lejerens misligholdelse. Og kræver mig 18.000 kr. for tapetrens. Jeg har efterladt 13.000 kr. på vedligeholdelseskontoen. Det kan man male langt med, især hvis man selv står for det.

(2) Varmemesteren fortalte mig ved indflytning OKT2005, at badeværelset skulle saneres næste år, altså 2006. Det blev først påbegyndt i 2009. Og i min tidligere lejlighed rives badeværelset helt ned netop NU og der bygges nyt op. Der var revner i vask og badekar, da jeg flyttede ind, og begyndende aftegninger i badekarret. Jeg har hele tiden gjort rent med almindelig rengøringsmidler i håndkøb. Alligevel kræves der betaling for rengøring af et badeværelse, som skal rives ned dagen efter.

Disse forhold er ikke misligholdelse fra lejers side. Men Brabrand Boligforenings misligholdelse af almindelig moral. Hvordan kan Brabrand Boligforening forestille sig ny, danske lejergrupper flytte ind i et renoveret Gellerup, når man behandler almindelig, stille og rolige danske lejere på den måde?

Jeg skal ALDRIG mere bo i Brabrand Boligforening. Og jeg vil ikke anbefale det til min værste fjende. Hvis jeg havde sådan én. Tidligere boede jeg syv år i en lejlighed i Arbejdernes Andelsboligforening, og der var nul problemer, da jeg flyttede.

Læs mere:
Hjemmeside for DR P4 Østjylland: http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus
Lejer om boligforening: Magtmisbrug

Blogartiklen er oprettet: 24. jul 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt