Middelalderen og vikingetiden er lige om hjørnet


Middelalder på Tangkrogen:

Sommertid og også tid til markeder og især de historiske af slagsen trækker mange til. I den kommende weekend er der middelaldermarked på Tangkrogen og aktiviteterne er allerede begyndt i dag hvor der er åbent kl. 10-18. Både fredag og lørdag aften er der åbent til 23, hvor der bl.a er ildshows at se. Næste weekend er det stranden ved Moesgaard, der er centrum for tusindvis af vikinger og vikinginteresserede tilskuere. Vikingtræffet ved Moesgård er en af de største århusianske publikumsucceser, hvor man bl.a. kan se drabelige sværdkampe.

På markedet kan man opleve kampshows, middelaldermusik med bl.a. Lurpakket og Götterfunken, ligesom man kan gå på opdagelse i handelsboderne, og komme tæt på de gamle håndværk, få middelaldermad og drikke mjød. Der skal betales entre for at komme ind på området.

“Der er også mulighed for at se, hvordan man dengang håndterede de kriminelle og dem, der på anden måde forbrød sig mod loven i det romersk-katolske middelaldersamfund. Foran galgen stimler folket sammen for at se Ridder Martin dømme dagens forbrydere. Det er en grusom, men også meget underholdende affære, hvor retfærdigheden sker fyldest, og der altid sker noget nyt og uventet,” skriver Jyllands-Posten.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Vikingetræf ved Moesgård 2008

Vikinger ved Moesgård:

Allerede fra på mandag kan de første amatør-vikinger ses ved Moesgård, når de går i gang med at slå vikingetelte op og skabe en lille landsby til både overnatning og med boder hvor vikingeeffekter faldbydes. Gratis adgang.

“Vikingerne vil i boder sælge ting fremstillet efter de oprindelige forskrifter, og bruger materialer som rav, læder, fedtsten og ulv. Madboderne sælger retter fra vikingetiden, ligesom der vil være aktiviteter for børn og voksne, f.eks. en bueskydningsbane.
Fire gange i løbet af weekenden vil der blive opført vikingeslag efter følgende skema: Først tørner 3-400 krigere sammen i et stort slag fordelt på to hold,” skriver Jyllands-Posten.

Middelalder i Horsens

Har du ikke fået nok af historiens vingesus i Århus, kan du den sidste weekend i august, 28. – 29. opleve en hel by pakket ind i middelalder, når Horsens afholder den årlige “Europæisk Middelalderfestival”. Der er både ridderturneringer, massevis af boder og mange optog gennem byen. Opleve bl.a. bryllupsoptog eller de imponerende flagkastere ned gennem gågaden. Gratis adgang til det meste.

Læs mere

Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Oplev middelalderen i Århus
Vikingerne kommer til Århus

Hjemmeside for Århus Middelalderforening: http://aamf.dk/

Hjemmeside for Moesgård Museum: http://www.moesmus.dk
Vikingetræffet ved Moesgård Strand

Hjemmeside for Magasinet Viking: http://www.vikingmagasin.dk
Det ældste og største vikingemarked

Hjemmeside for Europæisk Middelfestival, Horsens: http://www.middelalderfestival.dk/

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data