Mindeord om cirkusdirektør Joop Poelman

I går blev cirkusdirektør Joop Poelman bisat fra Vestre Kirkegård. Han var leder af en af de store successer med aktivering af børn og unge i Gellerupområdet, Cirkus Tværs. Både afdelingsformand i Gellerupparken Helle Hansen og Socialpædagog Line Hundebøll har skrevet mindeord om ildsjælen i Århus Vest.

“Joop er død pludseligt og alt for tidligt. Hans livsværk Cirkus Tværs var stedet, hvor han lagde en helt enestående indsats for at give børn og unge i Gellerup et sted, de kunne være stolte af. Mange, mange børn og unge har siden opstarten i 1986-87 haft lærerige timer i Cirkus Tværs. Det var ikke bare et sted, hvor man lavede cirkus. Cirkus Tværs var også en skole for livet. Et sted, hvor der var plads til alle, der ville være med og som ville yde det, de nu magtede. Her fik de et tilhørsforhold til et fællesskab med stor rummelighed. Her lærte de at tage ansvar, at yde efter evne og fik mulighed for at lære det at stå i centrum for mange menneskers positive opmærksomhed,” skriver Line Hundebøll og fortsætter bl.a.:

“Joop Poelman var et usædvanligt menneske. Han lagde et engagement og en energi i opbygningen af Cirkus Tværs, som overgår de flestes ydeevne. Han sled sig op. Han levede for Cirkus Tværs og alle de børn og unge, som kom med i cirkus. Ingen af dem gik forgæves til Joop efter hjælp, når det galt. Et ord var et ord.”

Blomster og kistepynt fra bisættelse af Joop Poelman. På skiltet er følgende tekst: Johan Maarten Poelman, 10-07-2009 12:30, Vestre store kapel.

Helle Hansen skriver bl.a.:
“Gellerup måtte i søndags sige farvel til et af området største ildsjæle, cirkusdirektør Joop Poelmann, som døde natten til søndag, 56 år gammel. Med Joops død har Gellerup mistet en varm, utrættelig, visionær og markant personlighed, som døde pludseligt og alt, alt for tidligt i sit hjem i Lyngby. Gennem mere end 20 år brændte Joop for Gellerups børn og unge – ikke mindst i Cirkus Tværs, som han selv var med til at skabe, da han i midtfirserne kom til området som pædagog. Gennem årene har Joop haft kontakt med tusindvis af børn, som har været aktive i hans cirkus. Og han tog alle under sine vinger, også dem, som de andre ikke ville lege med. Hos Joop var der altid plads til alle. Og når der skulle være fest og ballade i Gellerup, stod Joop altid i forreste række med både telt og udstyr og al sin fantastiske energi. Joop kæmpede en brav kamp for hans elskede unge i Gellerup, og han var ikke bare for at råbe op om, at området langt fra får den opbakning fra samfundet, som der er brug for. Natten til søndag gav Joop store hjerte op, og han har forladt manegen.”

Du kan støtte familien ved at sætte penge ind på Cirkus Tværs’ bankkonto og/eller tilmelde dig støttegruppen på Facebook:
Bankkonto 9895 0002679612.
Facebook-link: http://www.facebook.com/group.php?gid=101752492711

Læs mere:

Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Joop Poelman – mindeord af Line Hundebøll

Hjemmeside for Lokalavisen Århus: http://aarhus.lokalavisen.dk
Cirkusdirektør Joop Poelman begraves i dag af Helle Hansen

Hjemmeside for Cirkus Tværs: http://cirkustvaers.dk/

Skræppebladet: Cirkusdirektør Joop Poelman er død

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data