Politisk fokus på psykiatri efter dødsbrand

Byrådsmedlem Ango Winther vil med baggrund i den tragiske brand på Bentesvej i mandags tage emnet lokalpsykiatri op på det kommende socialudvalgsmøde i byrådet.
“Det psykiatriske system er et virvar af regler og bestemmelser. De er ofte så kringlede, at arbejdsområder og pligter ofte er svært at gennemskue,” mener byrådsmedlemmet, der også siger at “Det kan meget vel være, at vi skal stramme op på vores indsats over for psykisk syge.”

Arkivfoto: Ulrik Ricco Hansen

Arkivfoto: Ulrik Ricco Hansen

Manden der startede branden i Gellerupparken er skizofren stofmisbruger, han er somalier og har dagligt tygget det euforiserende stof kat. En bostøtte har hver dag givet manden medicin for psykiske lidelser og har gennem længere tid været bekymret for mandens lemfældige omgang med ild. Bostøtten har ofte fjernet reklamer og andre papirer for at undgå brand, og har ofte observeret brændmærker og -huller på mandens tøj.

Socialrådmand Laura Hay beklager den ulykkelige hændelse:
“Det er en ulykkelig sag, og derfor er det relevant at diskutere forebyggelse. Jeg vil gerne være med til at drøfte psykiatrien, og om vi kan samarbejde forbedre samarbejdet med distrikts-psykiatrien,” siger hun ifølge stiften.dk.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Politiker i aktion efter dødsbrand

Skræppebladet: Dramatisk brand i lejlighed på Bentesvej

Blogartiklen er oprettet: 30. jul 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt