Århusrappere har filmet i Gellerup til Århus Festuge

De to rappere Chadi Abdul Karim og Marwan fra det vestlige Århus står bag en af de kortfilm som Århus Festuge præsenterer i en serie “århushistorier” fortalt som kortfilm, der primært anvender musik i stedet for dialog. Hver kortfilm er optaget på 24 timer og de øvrige filmskaberne er: Steffen Brandt/Jørgen Leth, Poul Krebs/Henrik Ruben Genz, Kasper Winding/Thomas Blachman og Peter Sommer/Nikolaj Bendix Skyum Larsen.

aarhusfestuge-ignorance1

Filmene præsenteres på mandag den 31. august og kan efterfølgende opleves døgnet rundt under Festugen to steder i byen: Foran Ridehuset og på Park Alle. De vil også kunne ses på http://aarhusfestuge.dk.

aarhusfestuge-ignorance2

aarhusfestuge-ignorance3

Ovenstående fotos er glimt fra filmen Ignorance

Film fra Gellerupparken

Chadi Abdul Karim har lavet filmen “Ignorance” om, hvor gode vi mennesker er til at lære af vores forfædres fejl. Og vil vi overhovedet opdage det, hvis vi begik de samme fejl i dag. Debut-instruktør Chadi Abdul-Karims film foregår i en lejlighed i Gellerupparken. Rapperen Marwan står for ordene til musikken.

Chadi Abdul Karim fra Gellerup, har har bl.a. lavet den nye sang til “Drop det, stop det”-kampagnen for Meyerne og Otto. Han er også skuespiller og skrev bl.a. en sang om dialog og naboskab med titlen ”Et fodgængerfelt” til projektet “8220-Naboskab giver kendskab”. Sangen handlede om fru Hansen på Lousievej og Ali fra Gellerup og det man kan opleve i et fodgængerfelt.

Chadi Abdul på MySpace

“Jeg udgav min første plade i 1997. På det tidspunkt udgjorde jeg den ene halvdel af rapduoen Alzheimer Klinikken, som jeg startede sammen med min barndomsven Liam O’Conner (L.O.C.). Pladen hed Første træk og bestod af syv numre med gæsteoptræden fra blandt andet Jokeren og U$O. Siden da har jeg ventet på det rette tidspunkt til at udgive et soloalbum. Der var mange ting, der skulle falde på plads, og jeg følt ikke at tiden var inde endnu, blandt andet fordi jeg ikke syntes, at jeg havde fundet min niche, min plads i musikken.

Det var som om jeg gennemgik nogle personlige forandringer, der gjorde, at det ikke længere var så nærliggende at skrive raptekster. Jeg havde brug for at behandle personlige ting og min kuglepen og blok blev til mine private psykologer. Denne proces resulterede i en enkelt tekst om måneden – hvis ikke hvert halve år. Det gik langsomt. Men lidt efter lidt så jeg et klarere billede af, hvad det var jeg ville opnå med min musik. På den måde begyndte mit soloudspil at tage form. Så man kan i virkeligheden godt sige, at mit soloprojekt har været undervejs i ti år,” skriver Chadi Abdul Karim på sin MySpace-profil.

Marwan på MySpace

“26 årige Mohammad Marwan er palæstinenser, men har levet det meste af sit liv i Århus V. Han kom til Danmark i 1990, boede i asylcenter Sandholmlejeren og Ålborg asylcenter, i halvandet år, efter at have levet som flygtning sammen med sin familie i forskellige arabiske lande siden 1980. En del af Marwans familie flygtede fra Libanon pga. krig og undertrykkelse af det palæstinensiske folk, resten af dem ”bor” der stadig. Hvis Marwan ikke var kommet ind i Danmark ville han i dag (sandsynligvis) bo et sted i Syrien, hvis ellers de ikke også var blevet drevet på flugt derfra.

Marwan er et centralt medlem af det omfattende musik-kollektiv Pimp-A-Lot. Han har rappet på forskellige undergrundsudgivelser og har oparbejdet gade-ry og undergrundsrespekt. Pimp-A-Lot blev startet i år 2000 som et projekt i Århus for at få undergrunds-rappere til at blive hørt og for at have nogle at lave musik med. Abu Malek var manden bag initiativet, og han fungerer som boss for kollektivet. Stort set alle rappere fra Århus har et eller andet forhold til crewet, L.O.C og USO har bl.a. altid hjulpet med gæsteoptrædener og dermed givet mere opmærksom¬hed i medierne og blandt den bredere befolkning.

Pimp-A-Lot er et af Danmarks allerstørste rap kollektiver og der er ikke helt tal på hvor mange der er med, men de mest fremtrædende medlemmer er Marwan, Jøden og den kvindelige rapper Angie,” skrev Marwan bl.a. på sin MySace-profil i 2007. Han har bl.a. udgivet sangen “Min Blok”, der er optaget i Bispehaven og som kan ses på MySpace.

LÆS MERE

Hjemmeside for Århus Festuge: http://aarhusfestuge.dk
Næste levende billeder

Chadi Abdul Karim på MySpace: http://www.myspace.com/babylondk

”8220-Naboskab giver kendskab”: http://www.8220nabo.dk/

Marwan på Myspace: http://www.myspace.com/marwanpimpalot
Marwan på Wikipedia: http://da.wikipedia.org/wiki/Marwan

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Århusrappere har filmet i Gellerup til Århus Festuge
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data