Meget store armbevægelser i Holmstrup

urh-altanvask-naer-DSCF8285
Der svinges til den store guldmedalje med de helt store armbevægelser i Brabrand Boligforenings afdeling Holmstrup på Jernaldervej i disse dage. Ikke fordi der er noget særligt at fejre, men fordi afdelingens store glasoverdækkede altaner bliver vasket. En mand i en særlig høj lift klarer halvdelen af en glasoverdækket altan på cirka otte meter ad gangen med sæbesprøjt og en særlig spule/vaske/børste-arm, der giver rene og blanke glas på de store arealer.

urh-holmstrup-altanvask-DSCF8285

urh-holmstrup-altanvask-DSCF8275

Fotos: Ulrik Ricco Hansen

Det er måske også på tide,” tænker flere beboere, for siden afdelingens gennemgribende renovering omkring årtusindskiftet, har de fleste beboere ikke fået vasket vinduer. Altså tagvinduer på de nye overdækninger, for det er umanerlig svært at vaske de store skråtliggende glaspartier. De lodrette skyde-vinduer har de fleste selv kunnet klare at polere rene. Også afdelingens mere oprindelige tagvinduer i de øverste lejligheder får en kærkommen omgang med kost og vand.

Afdelingen havde egentlig planlagt, at det omfattende vaske-projekt skulle foregå sidste år, men da det ikke lykkedes at skaffe det fornødne udstyr, gik planen i første omgang – i vasken.
I år har vaske-mandskabet roligt og sikkert bevæget sig gennem bebyggelsen, hvor omkring af halvdelen blev klaret før sommerferien. Nu kører spuler, lift og det krævende udstyr til at lave vand på højtryk til 4. – 5. sals højde igen planmæssigt.

Der er godt 400 lejligheder i bebyggelsen, og de er ikke særlig ens – cirka 35 forskellige slags er der at vælge imellem for beboere (og lige så mange for varmemester mv. at holde styr på)

Læs mere:
Hjemmeside for afdelingen: http://home1.stofanet.dk
Boligen nr. 11 – 2000 – Renovering: Fra gråt til grønt og klukkende

Blogartiklen er oprettet: 04. aug 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | 
© 1970-2019
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt