Flygtningehjælp-indsamler: Stor gavmildhed i Gellerup

Indsamlere landet over har søndag stemmet dørklokker for at samle penge ind til Dansk Flygtningehjælps indsats i verdens brændpunkter. Ghazal Bazrafkan der studerer æstetik & kultur på Aarhus Universitet havde meldt sig og fik en rute gennem Gellerupparken. Hun er meget positivt overrasket over oplevelsen:

“Inde i første opgang på Gudrunsvej er der ét dansk-klingende navn på døren, jeg ringer på. En gammel dansk dame med stok åbner døren….Jeg går derfra 20,-rigere, det er en god start! En time senere har jeg været boligblokken rundt og kan himmehenrykt konstatere inde i mit fordomsfulde hoved at danskere i Gellerupparken er nogle af de mest gavmilde mennesker jeg har mødt.
[…]
Jeg er ikke én eneste gang blevet bedt om at forklare hvor/hvad pengene går til. Folk ude i Gellerup er nogle af de mest imødekommende mennesker og (både danskere og flygtninge) har givet mere end forventet. Hvorfor er det lige at dem der har mindst altid giver mest?” Skriver Ghazal Bazrafkan bl.a. på hjemmesiden for Kommunikationsforum, der er et netværk for politisk dialog.

Arkivfoto udgivet af den amerikanske stat 1994 (fra Wikimedia):<br />flygtningelejr i det nuværende DR Congo

Arkivfoto udgivet af den amerikanske stat 1994 (fra Wikimedia):
flygtningelejr i det nuværende DR Congo

I løbet af søndagen blev der i alt indsamlet omkring 14,5 millioner kroner. I år bruges de indsamlede midler især til at hjælpe flygtende kvinder, som er en udsat gruppe i konfliktområder, hvor voldtægt og andre overgreb ofte anvendes systematisk.

Læs mere
Hjemmeside for Kommunikationsforum: http://www.kommunikationsforum.dk
Dansk Flygtningehjælp…jamen får de ikke alle sammen bistandshjælp?

Hjemmeside for Danmarks Radios nyheder: http://www.dr.dk/Nyheder
Dansk Flygtningehjælp fik 14,5 millioner

Hjemmeside for Dansk Flygtningehjælp: http://www.flygtning.dk

Blogartiklen er oprettet: 09. nov 2009. Opdateret 10. nov 2009 kl. 09:38


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt