Frølund: 2-3 år før helhedsplanen kommer i gang

Lederen af Århus Kommunes Gellerupsekretariat Per Frølund mener, at der går mindst to til tre år før helhedsplanen for Gellerup for alvor kommer i gang. Den såkaldte helhedsplan for Gellerupparken og Toveshøj har til formål at ændre boligområdet til et attraktivt kvarter. Dette skal bl.a. ske ved store fysiske ændringer, hvor der bl.a. bygges om, bygges nyt og rives ned. Bag planen står Århus Kommune og Brabrand Boligforening.

Vi starter med lys og events
“Der vil gå to-tre år, inden vi får gennemført de nødvendige lokalplaner og udbudsforretninger, men indtil da går vi i gang på den korte bane. Det gør vi for at skabe mere lys og åbenhed i bebyggelsen og for at skabe flere events for eksempel i samarbejde med festugen,” siger Per Frølund til Århus Stiftstidende, der også skriver:

“Blandt de konkrete her-og-nu initiativer er: Beskæring af udtynding af beplantningen. Mere oprydning. Anlæggelse af grønne pladser med plads til leg og grill. Ny grusbane. Bedre belysning, stemningsskabende lys, eventuel videoovervågning.”

Arkiv-illustration: Visualiering af forslag til Helhedsplanen

Arkiv-illustration: Visualiering af et forslag til Helhedsplanen med nye bygninger og veje

Synlighed fra Ringvejen
Per Frølund lægger vægt på at et af de første synlige tegn på den store plan vil blive et hul i den jordvold, der adskiller Gellerupparken og Ringvejen. Han er også varm på ideen om at der bliver mulighed for at køre direkte ind i Gellerupparken fra lyskrydset på Åby Ringvej ved Doktorparken og Globus1:

“Ideen er blandt andet at lave et hul i volden for at åbne Gellerup op mod omverdenen.
[…] Det har amtet tidligere afvist, men nu er vejen kommunal og så overvejes det igen,” siger han til avisen.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Volde skal falde og Gellerup åbnes

Skræppebladet november 2009:
Høring om helhedsplanen (af Keld Albrechtsen)

Blogartiklen er oprettet: 05. nov 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt