Forbruger-ombudsmand: Skræppebladet må gerne spamme

Forbrugerombudsmanden har forhåndsgodkendt Skræppebladets planer om at udsende mails til folk, der ikke har tilmeldt sig en mail-ordning.
Bladet vil gerne starte en regelmæssig udsendelse af bl.a. nyhedsbreve til mail-adresser, som bladet har i arkivet eller har fundet på nettet. Bladet vil også gerne igangsætte en løbende læser-undersøgelse, hvor beboere melder sig til bladets panel og besvarer spørgsmål om bladet og livet i boligforeningen.

urh-forbrugerombudsmand-forhaandsgodkendelse-DSCF4260

Da Skræppebladet, som er beboerblad i Brabrand Boligforening, er ikke-kommercielt, beboerbetalt, og skrives af frivillige, falder bladets planlagte masseudsendelser uden for markedsføringslovens paragraf 6 (der ellers kan give firma store bøder for at udsende uopfordrede mails). Dette er uanset at bladet produceres semiprofessionelt med lønnede medarbejdere til bl.a. layout, web, illustration mv.
Cirka sådan skriver Forbrugerombudsmanden i forhåndsgodkendelsen.

Uopfordrede mails betegnes ofte som “spam” uanset, om folk har lyst til at modtage dem eller ej.
Skræppebladet forventer at bladets masse-mails har et indhold, som de udvalgte og tilmeldte modtagerne gerne vil læse, og som modtagerne føler er relevant.

Du kan allerede nu tilmelde dig Skræppebladets mail-udsendelser ved at skrive til blog@skraeppebladet.dk. I 2009 er mailudsendelserne manuelle, men i 2010 indføres automatiske mailudsendelser. Der er planer om både forskellige slags nyhedsbreve og om mails med opfordringer til at tage del i beboerbladets aktiviteter.

urh-forbrugerombudsmanden-DSCF4251

Ind til videre har Skræppebladet masseudsendt mail ved hver udgivelse (10 gange om året) til en meget begrænset modtagergruppe (især massemedier). Med det nye mailsystem forventes dette at blive forøget til 1-2 gange pr. måned.
Modtagere vil aktivt kunne vælge at få op til flere mails hver uge.

Alle modtagere får naturligvis let adgang til at framelde sig ordningen. Man kan (også nu) blot sende en e-mail. Efter det nye system indføres er det blot at klikke sig ind på en bestemt hjemmeside og her vælge “frameld”.

Blogartiklen er oprettet: 11. dec 2009. Opdateret 13. dec 2009 kl. 13:27


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt