Gellerup er populært udflugtsmål for politikere

Ritt Bjerregaard besøger Gellerupparken i dag: Gellerup der for mange (usandt) er lig med Gellerupparken er et meget populært udflugtsmål for politikere fra København og Folketing. Området er ikke plaget af den omfattende bandekrig, som for tiden kun raser i København. Da der sidste år var mange påsatte brande i hovedstaden, Odense og Århus var Gellerup hårdt ramt, men en flerstrenget indsats har givet området ro.

Ritt Bjerregaard besøgte i dag Gellerupparken sammen med Århus’ borgmester Nicolai Wammen. De indledte besøget på en af landets få lokalpolitistationer i City Vest.

Pressefoto fra ritt.dk

Pressefoto fra ritt.dk

Baggrunden for besøget af Københavns overborgmester er den raserende bandekrig, som stort set kun ses på overfladen i København. I Århus kunne man måske forvente tilsvarende problemer i Gellerup, men her er alt stille og fredeligt. Ritt Bjerregaard ville gerne lære af erfaringerne fra Gellerup.

Inden for den seneste måned har også justitsminister Brian Mikkelsen besøgt området. For et år siden var det Socialdemokratiets formand Helle Thorning Schmidt, som var på besøg.

Ro og tryghed i området skyldes ikke den store omtale af mulig videoovervågning, der sandsynligvis vedtages i Folketinget. Det er den lokale indsats fra både beboere, afdelingsbestyrelse, boligforening og lokalpoliti, der har gjort en forskel.
Blandt andet er der beboere, som hver weekend “patruljerer” området under projektnavnet “nabo-til-nabo”, der er et lokal initiativ i stil med Natteravnene.

Udtalelser fra politikere

“Jeg har lige været til et stormøde i forbindelse med bandekrigen på Nørrebro, hvor over 700 deltog. Folk ønskede mere politi på gaden og en nærpolitistation. Jeg fik at vide, at de var afskaffet med politireformen, men så hørte jeg jo, at der rent faktisk var sådan én i Gellerupparken. Så tænkte jeg, at der må jeg da over og tale med de lokale politifolk og høre, hvad de får ud af det”, sagde Ritt Bjerregaard ifølge TV2 Østjylland, der også bringer følgende:

“Danmark har været vidne til nogle meget dramatiske uroligheder. Vi vil ikke acceptere ildspåsættelser, og at enkelte unge sætter sig ud over loven. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi får de unge til at forstå, at deres opførsel ikke er acceptabel, og at vi samtidig får integrationen til at fungere,” fra Helle Thorning Schmidt for et år siden. I dag er der ingen ildspåsættelser i Gellerup.

LÆS MERE:

Hjemmeside for TV2 Østjylland: http://tv2oj.dk
Ritt besøger Brabrand
Helle Thorning i Gellerup

Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Ritt vil lære af Gellerup

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data