Mere debat i Skræppe­bladet

Skræppebladet skal sætte mere gang i diskussionerne. Det mangler kant, og bør have en debatredaktør, der aktivt er med til at få meningerne ud. Cirka sådan var meldingen da Skræppebladet i løbet af en hel dag holdt seminar om beboerbladets nutid og fremtid. Beboerbladet har nu udnævnt en debatredaktør.

På seminaret deltog foruden redaktionsmedlemmer formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen, fra Det Boligsociale Fællessekretariat Jens Møller, fra bydelsportalerne Birger Agergaard. Desuden deltog journalist Ole Jessen, der bl.a. kommenterede journalist Peter Froms evaluering af Skræppebladet. Som særlig gæst deltog formanden for Somali Community Abdirashid Sheikh Mohamud.

Forud for seminaret havde journalist Peter From gennemgået et udvalg af de seneste numre af Skræppebladet og skrevet en evaluering. Peter From er kendt for bl.a. at specialisere sig i borgerjournalistik, dvs. journalistik udført af almindelige borgere som f.eks. beboere i Brabrand Boligforening uden det store eksamenspapir fra Journalisthøjskolen.

Peter From bemærkede bl.a. følgende:

Overordnet positivt:

”Det umiddelbare indtryk er et uhyre velredigeret blad, let at finde rundt i og med en ret klar visuel identitet. […] Den visuelle finish [gør], at bladet hæver sig over amatør-niveau og signalerer, at der er gjort noget ud af det for læserens skyld.”
”[…] indtryk af en stor mangfoldighed og et højt aktivitetsniveau i de forskellige områder. Der sker masser af gode ting i boligforeningen – både på det politiske og det daglige plan. Det er dygtigt gjort at få samlet så mangfoldigt et billede hver gang.
Jeg kan også notere en meget forskelligartet måde at fortælle på. Fra en slags nyheds-omtaler over fine reportager/beskrivelser til kommentar-agtige elementer. Korte såvel som lange i et fint mix.”

Debatstoffet bør løftes:

” Der er […] gode og interessante debatindlæg, men jeg er ikke sikker på, at I opnår den debataktivitet, I gerne vil have, og at I i øvrigt får involveret så mange ’stemmer’ fra foreningens hjørner og kroge, som I kunne.
[…] overveje en mere aktiv tilgang til debatstoffet. Måske ligefrem udnævne en ”debatredaktør” med særligt ansvar for at sætte lidt mere rav i den og få nogle flere stemmer frem.
[…] Vær i stedet for initiativtagende: Formlér evt. emner det kunne være spændende at få nogle meninger om. Gå så ud og hent dem selv: Bed folk om at skrive en kort kommentar eller spørg dem og skriv det selv.
[…] Det centrale er, at flere meninger – måske især fra menige beboere – vil have stor betydning. I første omgang for bladets udtryk og debatkultur. Og dernæst i forhold til om andre så også vil bidrage.

Journalist Ole Jessen, der fremlagde og kommenterede Peter Froms evaluering, var enig med Peter From om det opsøgende debatstof. Ole Jessen anbefalede f.eks.: Spørg fem folk på gaden og stil spørgsmål om et aktuelt eller lokalt emne. Inviter også folk, der ikke plejer at skrive, gerne nye danskere. Det kan f.eks. også være klummer af personlig karakter om at bo i en bestemt afdeling.

Ole Jessen havde iøvrigt en anbefaling til redaktionsmedlemmerne om også at tage kritiske historier op og kaste sig ud i at beskrive aktuelle problemstillinger for beboerne. Formand for Brabrand Boligforening Jesper Pedersen var derimod glad for, at Skræppebladet ikke de seneste par år har dyrket “Ekstrablads-journalistik”.

Ny debatredaktør på Skræppebladet

Semniaret mundede bl.a. ud i at redaktionsmedlem Hans Esmann Eriksen starter med at sætte sig i stolen, hvor der står “debatredaktør” på.
Debatten skal aktivt sættes i gang og debatformen understøttes bedre af Skræppebladets hjemmeside. Som et forsøg i forbindelse med Skræppebladets opgradering til WordPress 2.8 lukker vi op for, at alle kan skrive kommentarer til alt uden at være oprettet som bruger og logget ind. Forsøget kører nogle uger.

Læs mere om seminaret på Skræppens blog de kommende dage.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data