Fraflytning i Søvangen: 23.000,- kr.

Tidligere lejer i Søvangen Jan Knus fraflyttede sin lejlighed den 1. juli, og han har med forundring modtaget en regning på 23.000,- kroner fra Brabrand Boligforening til rengøring og istandsættelse af lejligheden. Inspektør Carsten Falck og skiftende varmemestre får en del af skylden for den ifølge Jan Knus urimelige regning.
Formand for afdelingsbestyrelsen i Søvangen, Birthe Wisén siger, at det ikke er meningen at ribbe tidligere lejere:
“Dem, der får en regning, får den, fordi de har misligeholdt deres lejlighed eller vedligeholdt den forkert, siger hun ifølge DR P4 Østjylland.

På regionalradioens hjemmeside suppleres den lille artikel med fyldige kommentarer af bl.a. Jan Knus, der skriver:

(1) Varmemesteren fortalte mig ved indflytning OKT2005, at byggefejl havde lavet kuldebroer i murværket. Det viste sig også hurtigt ved, at tapet skallede af, aftegninger i loft og mørt murværk, som jeg ikke engang kunne få et almindeligt gardinbeslag til at hænge fast i. Disse medfødte byggefejl kalder Brabrand Boligforening nu for lejerens misligholdelse. Og kræver mig 18.000 kr. for tapetrens. Jeg har efterladt 13.000 kr. på vedligeholdelseskontoen. Det kan man male langt med, især hvis man selv står for det.

(2) Varmemesteren fortalte mig ved indflytning OKT2005, at badeværelset skulle saneres næste år, altså 2006. Det blev først påbegyndt i 2009. Og i min tidligere lejlighed rives badeværelset helt ned netop NU og der bygges nyt op. Der var revner i vask og badekar, da jeg flyttede ind, og begyndende aftegninger i badekarret. Jeg har hele tiden gjort rent med almindelig rengøringsmidler i håndkøb. Alligevel kræves der betaling for rengøring af et badeværelse, som skal rives ned dagen efter.

Disse forhold er ikke misligholdelse fra lejers side. Men Brabrand Boligforenings misligholdelse af almindelig moral. Hvordan kan Brabrand Boligforening forestille sig ny, danske lejergrupper flytte ind i et renoveret Gellerup, når man behandler almindelig, stille og rolige danske lejere på den måde?

Jeg skal ALDRIG mere bo i Brabrand Boligforening. Og jeg vil ikke anbefale det til min værste fjende. Hvis jeg havde sådan én. Tidligere boede jeg syv år i en lejlighed i Arbejdernes Andelsboligforening, og der var nul problemer, da jeg flyttede.

Læs mere:

Hjemmeside for DR P4 Østjylland: http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus
Lejer om boligforening: Magtmisbrug

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data