20-års jubilæum for tyrkisk fodboldklub

For 20 år siden startede boldklubben VatanSpor som et socialt indvandrerprojekt. I dag er det de sportslige ambitioner, der driver de omkring 100 medlemmer, hvoraf de fleste er tyrkiske. Jubilæet markeres bl.a. med opvisningskamp mod AGF.
Fodboldklubben, der holder til i Gellerup på Sødalsskolen, må betegnes som et vellykket integrationsprojekt, der samler unge med indvandrerbaggrund og giver dem muligheden for et fælles mødested, fysiske udfordringer og socialt fællesskab.

Arkivfoto af Pope John Paul fra Wikipedia. Licens: GNU Free Documentation License

Arkivfoto af Pope John Paul fra Wikipedia.
Licens: GNU Free Documentation License

Jubilæet markeres med bl.a. en jubilæumskamp næste tirsdag den 18. august, hvor byens professionelle hold, AGF, har sagt ja til at spille opvisningskamp. Det er et hold med selvtilliden i orden, AGF’s SAS Liga-spillere kommer til at møde. VatanSpors førstehold, som blandt andre tæller den tidligere AGF-spiller Volkan Ceran, har ikke tabt en kamp siden august 2008.
”Fodbold er et universelt spil, som samler folk, og jeg har set masser af eksempler på, hvordan fodbold kan styrke integrationen. VatanSpor udfylder en vigtig rolle, og vi har sagt ja til at markere klubbens 20 års jubilæum, fordi vi gerne vil være med til at sætte fokus på en succeshistorie”, siger AGF-træner Erik Rasmussen ifølge fodboldklubbens hjemmeside.

”Jeg har tidligere spillet ungdomsfodbold i AGF – og tog derfor kontakt til min daværende træner Casper Bugge for at høre om muligheden for en kamp mod AGF. På den måde fik jeg forbindelse til Erik Rasmussen, og han var hurtigt med på idéen. Vi glæder os meget til kampen, som helt sikkert vil samle mange tilskuere, og den skulle gerne være med til at gøre opmærksom på, at det ikke kun er negative ting, der foregår herude. At der også er succes,” siger Haci Kara, der er medlem af ledelsen i VatanSpor og en af initiativtagerne til kampen mod AGF.

Læs mere:

Hjemmeside for VatanSpor: http://www.vatanspor.dk
AGF møder tyrkisk fodboldklub i showkamp

Hjemmeside for Lokalavisen Århus Vest: http://aarhus.lokalavisen.dk
Uge 33 (e-pages – se forside: Tyrkisk succes + side 4: Tyrkisk fodboldklub vil op i rækkerne)

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data